BlogMarkethings.net inspireertOverig

1 april, kikker in je bil!

1 april

Al decennialang proberen bedrijven en de media goedgelovige mensen voor de gek te houden met 1 april grappen. Zo geloofde half Nederland in 1960 dat de toren van Pisa was omgevallen, omdat het NOS journaal dit berichtte en ik kan me nog goed herinneren dat het jeugdjournaal mij wijs probeerde te maken dat  Jan-Peter Balkenende een rol had in de nieuwe Harry Potter film. Bedrijven spelen maar al te graag in op 1 april met een creatieve grap, maar slagen hier niet altijd in. Een overzicht van twee grappen van dit jaar gevolgd door een aantal klassiekers.

Ola: Raketje verdwijnt uit de schappen

Vorige week kwam via verschillende media naar buiten dat Unilever had besloten om te stoppen met de productie van het meest populaire waterijsje van Nederland, het raketje. De reden dat de verkoop zou stoppen, was dat het raketje alleen in Nederland nog populair was. Als onderdeel van een wereldwijde reductie van Ola merken zou het raketje geslachtofferd worden. Er waren echter al snel vermoedens dat het hier om een 1 april grap kon gaan en niet veel later werd dit ook bevestigd. Alhoewel Unilever veel gratis publiciteit heeft gegenereerd kunnen we niet echt spreken van een geslaagde in 1 april grap. Al reageerde ze wel op een leuke manier aan de hand van het onderstaande plaatje.ola-raket-ijsje

Minimagzijnen van Coolbleu

Gisteren kwam Coolbue naar buiten met een innovatieve bezorgmethode waarmee je binnen een half uur je online bestelling in de buurt af kan halen. Aan de hand van minimagazijnen bij mensen thuis zou dit mogelijk gemaakt kunnen worden. Mensen die zich aanmelden om thuis zo’n minimagazijn te openen krijgen in de ruil daarvoor korting bij Coolbue. Alhoewel het nog niet door Coolblue bevestigd is, lijkt het hier om een 1 april grap te gaan. Wanneer je het filmpje bekijkt waarin de aankondiging wordt gedaan dan zie je zelfs dat de werknemers van Coolbue moeite moeten doen om niet te lachen. De grap is wel goed opgezet. Zo is er een website gemaakt om je aan te melden met je eigen mini magazijn. Bij de aanmelding wordt er gevraagd welke bonusfaciliteiten je hebt zoals een werkende deurbel en een verhuisraam. Een geslaagde grap als je het mij vraagt!

Klassiekers uit het verleden

Topeka

In 2010 wijzigde het Amerikaanse plaatsje Topeka zijn naam tijdelijk in Google. Daarop grapte Google op 1 april dat ze hun naam wijzigen in Topeka.

 

 

 

Specsavers-Autoruit-op-sterkte-1-april

 

 

 

  Dit was wel een erg sterk verhaal, maar daarom niet minder grappig!

 

 

 

 

 

Linkshandige whopper

 

Een klassieker uit 1998: Whoppers voor linkshandigen. De ingrediënten    op dit broodje zijn 180 graden gedraaid.

 

 

 

HEMA

 

 

HEMA gaat mee met de tijd!

 

 

 

 

Tinder en uber

  Deze app, een samenwerking van Uber en Tinder stelt je in staat om een     date te combineren met een taxiritje. Swipe je naar rechts dan krijg je      een ritje naar de gewenste bestemming met een dame of heer die je wel    ziet zitten. Helaas voor de vele enthousiastelingen bleek ook dit een grap.

 

The following two tabs change content below.

Jannick Swartjes

Laatste berichten van Jannick Swartjes (toon alles)

Een gedachte over “1 april, kikker in je bil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.