BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

3 top campagnes van Budweiser

On Our Way

Met de Olympische spelen achter de rug, kunnen we ons gaan voorbereiden op een nieuw, omvangrijk sportevenement: het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. De officiële biersponsor van de FIFA World Cup Brazil 2014™ is Budweiser, het Amerikaanse biermerk van Anheuser-Busch. Zie hieronder drie leuke, recente campagnes van Budweiser, waaronder de World Cup campagne.

 

1. Rise as one

Budweiser komt deze zomer met de Rise As One campagne voor de FIFA World Cup Brazil 2014™. Het Rise As One thema van de campagne staat voor het vieren van momenten die fans over de hele wereld samenbrengen en inspireren. Of zoals vice-voorzitter Andrew Sneyd zegt: ‘While football brings out regional pride and fierce rivalries, it also brings fans across the globe together once every four years through shared passion.’

Een teaser van de Rise As One campagne:

De tv advertentie, volledig gefilmd in zwart-wit, waar de gouden Budweiser fles uitspringt, laat voetbalfans over de wereld “rising as one” zien. Volgens Budweiser is de campagne memorabel omdat het zwart-wit afsteekt tussen alle kleurrijke campagnes. Het doel van deze campagne is om herkend te worden als een internationaal merk en het aan elkaar binden van Budweiser en het vieren van het wereldkampioenschap.

2. Puppy Love

Budweiser is niet alleen bij het wereldkampioenschap voetbal actief met haar campagnes, ook bij andere sportevenementen staat Budweiser bovenaan het lijstje. Denk maar aan de ‘Puppy Love’ commercial van de Super Bowl 2014. Deze commercial laat de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Budweiser mascotte, de Clydesdales, en de schattige labrador puppy zien. De relatie tussen de Clydesdales en Budweiser is een belangrijk en opvallend marketinginstrument. Dankzij deze relatie kan de commercial zich focussen op het vertellen van een verhaal en overbrengen van een emotie zonder veel tijd te besteden aan het tonen van het product zelf.

3. Major League Baseball
Vorige week lanceerde Budweiser een online petitie met als doel 100.000 handtekeningen te krijgen om van de openingsdag van de Major League Baseball’s een nationale feestdag te maken. ‘MLB Opening Day is more than just the beginning of the season. It’s a symbol of rebirth. The coming of spring. The return of America’s national pastime. It’s a state of mind where anything is possible. You can feel the electricity in the air… It’s an American tradition, and it deserves to be recognized as an American holiday.’

mlb petition

Budweiser’s actieve en inspirerende rol in Amerikaanse commercials, maakt mij zeer benieuwd naar wat het biermerk op dit gebied in de toekomst nog zal brengen. Te beginnen met  24 maart, de dag dat de Rise As One commercial voor het eerst wordt uitgezonden.

The following two tabs change content below.

Dionne

Laatste berichten van Dionne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.