BlogOverig

Waarom je juist als marketeer perfect moet kunnen presenteren?

image-2016-11-01Als marketeer kun je niet alle marketingactiviteiten vanachter jouw bureau uitvoeren. Zaken als SWOT-analyses, effectiviteitsmetingen van jouw marketinginspanningen en het bepalen van jouw marketingbudget doe je in jouw kantoor, achter jouw laptop. Maar je zult ook in staat moeten zijn om jouw producten of diensten op adequate wijze persoonlijk te presenteren. Dit is niet voor iedereen een activiteit die comfortabel aanvoelt. Maar met een aantal tips en trucs maakt je binnenkort zeer effectieve marketingpresentaties.

Een presentatie geven is een kwestie van voorbereiden

Er is niets zo frustrerend dan luisteren naar een ongeïnspireerd verhaal, voorgelezen vanaf een blaadje, waar je na een kwartier luisteren de aandacht verliest en jezelf gaat afvragen wat je hier te zoeken hebt. Dat gaat jou als marketeer dus niet gebeuren! Je presentatie bereid je goed voor, je anticipeert op mogelijke vragen en houdt met de opbouw van je verhaal ook rekening met vragen die tussendoor gesteld kunnen worden. Dit verhoogt de interactie en heeft een positief effect op de aandacht van je toehoorders. Je oefent je presentatie thuis voor de spiegel en je maakt gebruik van audiovisuele hulpmiddelen die je van tevoren op hun probleemloze werking hebt onderzocht. Zo zijn er nog een aantal handige tips voor het presenteren die wij in dit artikel hebben geprobeert te samenvatten.

Een presentatie geven is een kwestie van inleven

Waarom koopt iemand een product? Waarom voelt een consument zich wel betrokken bij artikelen van de ene leverancier en niet bij die van een ander? Dit zijn voor een marketeer belangrijke en interessante vragen. Het is verstandig om na te gaan wat voor jouw doelgroep belangrijke koopmotieven zijn en hierop in te spelen met je presentatie. In feite hoort dit bij een goede voorbereiding. Koopmotieven hebben vrijwel altijd een emotionele component en hier gaan we op inspelen. Daarom is jouw succesvolle presentatie meer dan alleen een verhaal. Je gaat gebruik maken van bewegende beelden in HD-kwaliteit, je maakt gebruik van muziek en je wisselt je verhaal af met meer dan voldoende beelden. Beelden roepen emotie op en geven je toehoorders de gelegenheid om jouw rationele tekst te koppelen aan bij hen opgeroepen emoties. Je verhaal is niet puur cijfermatig en feitelijk, maar je maakt er ook echt een verhaal van. Een zoektocht naar productvoordelen, de ontstaansgeschiedenis van je productlijn, het zijn verhalen waar je op een subtiele manier de mogelijke koopmotieven van je toehoorders in kunt verweven. Gebruik humor, maar overdrijf niet. Zeker humoristische zelfkritiek kan zeer ontwapenend werken en de emotionele betrokkenheid van je toehoorders bij jouw verhaal vergroten.

Heb je door deze simpele tips al zin gekregen in je volgende presentatie? Maak er een goed en beeldend verhaal van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.