BlogMarkethings.net inspireert

CommercialComments: Klaverblad Verzekeringen

image-2017-01-17 (2)

Deze week weer een nieuwe commercial comments. In deze rubriek geeft onze gast-blogger Tom Siddals zijn mening over recent verschenen commercials. Deze editie gaat over de reclame van Klaverblad Verzekeringen. Sinds 2012 maken zei reclame op radio en tv. En ook in de nieuwste commercial blijft de verzekeringsmaatschappij zich vasthouden aan de boodschap dat ze zo bijzonder zijn omdat ze gewoon zijn gebleven.

And the credits go to?

Bureau: BVH Identity Driven Thinking
Creatie: Peter van Zijp, Maarten Bakker
Strategie: Jeroen Kaal
Projectmanagement: Anne-Britt van Uchelen
Verantwoordelijk bij Klaverblad: Jacinta Gelauff, Olof de Jong, Peter Paul Barth
Productiemaatschappij: Halal
Regisseur: Wim van der Aar
Producer: Judith Engels
Editor: Ben Isaacs
RTV producer bureau: Violet van der Straaten
Geluid: Soundcircus, Feike de Wit

De doelstelling

De goede naamsbekendheid van Klaverblad Verzekeringen onder de aandacht brengen en die daardoor ook weer vergroten. En tegelijkertijd de mentaliteit die bij Klaverblad past communiceren: als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder.

Wat zien we?

Op het hoofdkantoor van Klaverblad Verzekeringen is een vergadering gaande. Bij punt 3, de naamsbekendheid, krijgt medewerkster Elise het woord. Ze meldt op basis van nieuwe cijfers dat bijna heel Nederland nu Klaverblad Verzekeringen kent. En dus heeft ze iets bedacht: of het niet slim is om mensen ’s avonds thuis te gaan bellen met een slim verkoopverhaal? De hoge heren van Klaverblad zijn not amused en al snel wordt dan ook overgegaan op…punt 4. Elise kan gaan zitten en de bekende slogan van Klaverblad Verzekeringen komt in beeld: Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder.

Beoordeling

Het idee van de gehele campagne is en blijft nog steeds goed. Keer op keer wordt er een situatie bedacht waarin benadrukt wordt dat Klaverblad zo bijzonder is omdat ze altijd zo gewoon blijven. Er wordt hier net als in de vorige commercials geopend met een shot van het hoofdkantoor en we zien dezelfde acteurs terug die de directie vertegenwoordigen. Op het gebied van herkenbaarheid scoort deze commercial dan ook weer hoog.

The following two tabs change content below.

Tom Siddals

Laatste berichten van Tom Siddals (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.