Markethings Week 2017: MS Schippers

“Nu voor de echt!”, een gevleugelde uitspraak uit de jeugd van ieder kind. Hoe vaak ik potjes knikkeren opnieuw heb moeten doen omdat ik blijkbaar nog een proefpotje speelde toen ik won is niet te achterhalen, dat ik thuis eigenlijk een veel grotere verzameling Super Turtle Bonkers had moeten hebben is me wel duidelijk. “Nee, nu gaan we pas voor de echt”. Grrmpf

Paar jaar later en ik kan terugkijken op een zeer succesvolle studententijd, 8 schittermagische jaren op de UvT waarin ik zeer bekend ben geworden met Brandpunt, Prins, Studio, Clochard, Baret (enz) en een pakket vakken die samen een papiertje vormen.
Toch kan ik me niet helemaal van het gevoel ontdoen dat al die tijd als een soort proefpotje heeft gefungeerd.

Tuurlijk, ik heb ook commissiewerk gedaan (alles voor ervaring en het cv), je vervult wat functies binnen je studentenvereniging/dispuut/sportclub, hebt een actief studentenhuis en probeert met een bijbaan hier en daar wat geld te maken. Het lukte zelfs op een gegeven moment om bier belastingaftrekbaar te maken (don’t ask).

Maar voor mij, net als voor de meeste studenten om mij heen, was het, als ik heel eerlijk ben, vooral een proefpotje.

Maar we blijven even bij dat proefpotje, die speeltuin. Markethingsweek komt eraan en met een beetje geluk staan er 15 februari een kleine 30 studenten klaar om een proefpotje te spelen bij MS Schippers. We geven jullie de mogelijkheid om kort, 2 uur is niet lang, te proeven aan wat een internationale marketeer nou eigenlijk doet bij een “family owned multinational”.

De data is echt, jullie opdracht is echt, misschien gaan we ook wel echt met een van jullie plannen aan de gang, maar we vragen de studenten om met de fantasie van een kind, zonder “blinded by experience and knowledge” aan de gang te gaan. Veel vaker ga je dit soort mogelijkheden niet krijgen. Bij een stage van een half jaar tegen een schandalig tarief voeren toch de 3 K’s de boventoon (koffie halen, kopieren en kop houden). “Maar het staat wel goed op m’n cv”.

Wat gaan we nu doen? Wij nemen klantdata mee, verkoopcijfers, bieden een aantal handige linkjes en hebben een case uitgewerkt waarna we heel basically zeggen; “dit is de data van Schippers, we willen groeien, hoe gaan we dat doen? Vertel het ons maar!”

De proefpotjes in de collegezalen zijn voorbij, nu is het “voor de echt”

Constantijn Viezee
MS Schippers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.