BlogMarkethings.net inspireert

CommercialComments: Heineken

In de nieuwste Heineken commercial ‘The Invention’ wordt een bijzonder, uniek en waargebeurd verhaal verteld. Op de Wereldtentoonstelling in 1889 in Parijs won het biermerk Heineken een ‘Diplome de Grond Prix’ dankzij de unieke toevoeging aan het bier van A-gist; en dat te midden van grootheden als Alexander Bell en Thomas Edison. De nieuwste campagne brengt dit verhaal in beeld, met de bekende Heineken knipoog en Nederlandse nuchterheid.

And the credits go to?

Responsible clients Heineken: Bram Westenbrink, Jetske Freeve, Ana Henriques, Gianluca Di Tondo, Anuraag Trikha, Els Dijkhuizen

Agency: TBWA\NEBOKO

Production Company: Pink Rabbit Amsterdam
Director: ISMAEL
Assistant Director & Research: Allard van der Werff
Executive Producer: Mireille Lampe
Producer: Niels Scheide
Production Design: Judit Vargas
Director of Photography: Wouter Westendorp
Line Production: Pioneer Pictures Production
Executive Producer: Eszter Répássy
Production Manager: Balázs Harmati
Unit Production manager: Nora Simon
Editor: Martin Heijgelaar

Post Production: Glassworks Amsterdam
VFX Supervisor: Morten Vinther
VFX Head of Production: Anya Kruzmetra
VFX Producer: Jason Bartnett
Lead 2D: Morten Vinther
2D Artists: Thiago Porto, Hugo Rodriguez, Kyle Obley
Lead 3D: Ruediger Kartenhäuser
3D Artists: Tim Bolland, Callum Austin, Norbert Kiehne
Colorist: Matt Hare

Music: Audentity
Sound: The Ambassadors
Sound Engineer: Rens Pluijm

De doelstelling

Laten zien dat Heineken bier al jarenlang een wereldwijd succes is. Het bier is gebaseerd op pure en natuurlijke ingrediënten en heeft een belangrijke en unieke toevoeging, A-gist.

Wat zien we?

Tijdens de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs verkent Gustave Eiffel de tentoonstelling en neemt een kijkje bij de inzendingen van de verschillende landen. Frankrijk komt dus met de Eiffeltoren, Engeland toont de stoomlocomotief en Edison toont trots zijn gloeilampen. Tussen alle indrukwekkende inzendingen bevindt zich ook de Nederlander Gerard Heineken. Op een deur die op een paar schragen ligt, toont hij zijn flesjes Heineken bier en laat die ook proeven. Vervolgens zie je iedereen genieten van dit heerlijke Heineken bier dat een enorm verfrissende smaak heeft.

Beoordeling

Het is altijd goed om te laten zien wat er goed is aan je merk. In dit geval de toevoeging van het A-gist aan het bier waardoor Heineken in 1889 een prijs won op de Wereldtentoonstelling in Parijs. Je hebt bewijsmateriaal: de prijs is destijds echt aan je toegekend. En daar kun je slim gebruik van maken door je boodschap met de nodige knipogen bij je doelgroep onder de aandacht te brengen.

De diverse knipogen maken de commercial ook gewoon erg leuk om naar te kijken. Je kijkt naar een mini-film waarbij ook nog een belangrijke boodschap over het merk Heineken verteld wordt. En blijkbaar was het ook nodig dat die boodschap verteld werd, want die gewonnen prijs staat blijkbaar nog op elke Heineken-verpakking maar ik had hem nog nooit gezien…

Verder vind ik de hele setting ook erg geslaagd en zien de beelden er prachtig en geloofwaardig uit. Het had ook zo uit een film geplukt kunnen zijn. En zoals de makers zelf ook al zeggen: “Het is een meesterlijk schouwspel waar we zelf heel trots op zijn.”

The following two tabs change content below.

Tom Siddals

Laatste berichten van Tom Siddals (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.