BlogMarkethings.net inspireert

2017: De 10 beste blogs van Markethings.net

Het einde van 2017 nadert en wat een jaar was het! Donald Trump werd benoemd tot 45ste president van de Verenigde Staten, er werden terroristische aanslagen gepleegd in onder andere Sint-Petersburg en Londen, het Ouwehands Dierenpark ontving twee panda’s uit China, Feyenoord werd eindelijk weer eens kampioen van Nederland en Tom Dumoulin won als eerste Nederlander ooit de Giro D’Italia. 2017 was ook het jaar van #metoo, van de introductie van Singles Day en van het enorme succes van Black Friday. Aan het eind van elk jaar verschijnen er ook weer allerlei lijstjes. Bij Markethings.net publiceren we het gehele jaar door lijstjes. Zo verschenen er lijstjes met daarin de meest irritante reclames van dit jaar, de e-mailmarketing trends van 2017, de e-commercetrends voor 2017 en de 6 TED-talks die elke marketeer moet hebben gezien. Maar uiteindelijk is er natuurlijk maar één lijstje waar het in Nederland écht om draait: de 10 beste blogs van Markethings.net. De 10 beste blogs zijn de blogs die in 2017 het meest gelezen zijn op Markethings.net. Want wie kan beter bepalen wat onze beste blogs zijn dan onze lezers? Veel (na)leesplezier!

10. De 6 TED-talks die elke marketeer moet hebben gezien

Deze blog werd al kort aangestipt in de inleiding, maar hij haalt uiteindelijk dus ook de top 10 best gelezen blogs van 2017. Een lijstje in een lijstje dus. In deze blog bespreekt onze blogger Jorrit een zestal TED-talks waarvan hij vindt dat elke marketeer deze moet hebben gezien. Een TED-talk is een korte ‘lezing’ waarin op een laagdrempelige, informele manier een bepaald onderwerp wordt behandeld. De onderwerpen zijn enorm divers en variëren van Augmented Reality tot Aids en van Zonne-energie tot Armoede.

Lees de blog hier.

9. Branding & E-Commerce: Lastiger dan voorheen?

In deze blog werpt onze blogger Sander een blik op de moeilijke wereld van e-commerce. Hij baseert zich hierbij op een wereld waarin grote spelers als Coolblue, bol.com en Wehkamp online de dienst uit lijken te maken. Hoe kunnen kleinere e-tailers zich hier tegen wapenen en in welke mate kan een goede positionering qua branding hieraan bijdragen? Je leest het allemaal in blog nummer 9 uit deze lijst!

Lees de blog hier.

8. Influencer marketing

Bloggers en vloggers hebben een steeds grotere invloed in de wereld van marketing. Veel grote merken en bedrijven verbinden zich aan bloggers en vloggers om zo hun producten te verspreiden of hun imago te promoten. In de nummer 8 uit deze lijst vertelt onze voormalige blogger Jasper waarom influencer marketing de toekomst is.

Lees de blog hier.

7. Concurrentie op de arbeidsmarkt: onderscheid jezelf met deze skills!

Steeds meer studenten vullen hun CV met extracurriculaire activiteiten. Om je te onderscheiden van andere studenten, kun je je verdiepen in het leren van, vaak vakspecifieke, vaardigheden. In deze blog zet Jorrit vijf mogelijkheden centraal waarmee je jezelf kan ontwikkelen en je daardoor kan onderscheiden van andere studenten.

Lees de blog hier.

6. Keuzestress: Minder Keuze is Meer Verdienen

Online hebben consumenten vaak de keuze uit tientallen, honderden en soms wel duizenden varianten van een product. In deze blog laat onze blogger Sander zien hoe webshops om moeten gaan met keuzestress. Hij eindigt met de conclusies van een baanbrekend onderzoek naar keuzestress. Geïnteresseerd? Of kun je niet kiezen uit deze 10 top blogs?

Lees de blog hier.

5. Sneakers doorverkopen; goed inspelen op schaarste of een markt kapot maken?

In deze blog bespreekt onze blogger Jeroen hoe merken als Nike en Adidas omgaan met ‘limited editions’. Er zijn talloze redenen om dit soort producten te ontwikkelen of introduceren, bijvoorbeeld ter ere van een bepaalde gebeurtenis, of puur om een soort exclusiviteit te genereren. Deze blog gaat dieper in op gelimiteerde edities van sneakers en hoe het doorverkopen ervan voor flinke winsten zorgt waardoor deze edities steeds populairder lijken te worden in onze samenleving.

Lees de blog hier.

4. Misleidende reclame

Retailers gaan heel ver om consumenten te overtuigen om hun producten aan te schaffen. Soms gaan ze zelfs te ver. Zulke gevallen, waarin een bedrijf een consument bewust misleidt, worden in deze blog behandeld. Van misleidende productinhoud en reclames tot verwarrende prijskortingen, het komt allemaal aan bod. En wat doet de overheid eraan? Je leest het in deze blog!

Lees de blog hier.

3. Politieke partijen: Hoe win je de strijd?

2017 was natuurlijk ook het jaar waarin, na een zeer langdurige formatie, het kabinet Rutte III werd geïnstalleerd. In de aanloop na de verkiezingen die hieraan voorafgingen, behandelde onze blogger Sander de strijd die politieke partijen in deze periode met elkaar aangaan. Wat zijn de do’s en don’ts?

Lees de blog hier.

2. De e-commerce trends van 2017: wat wordt er voorspeld?

In het begin van dit jaar keek onze blogger Jorrit in zijn glazen bol en besprak daarbij de e-commercetrends van 2017. Hoe ging de dynamische e-commercewereld zich ontwikkelen? Zijn de trends uitgekomen en blijkt Markethings.net voorspellende gaven te hebben? Je leest het in deze blog!

Lees de blog hier.

1. Wie is de Mol -marketing

Binnenkort start wederom het favoriete tv-programma van mening Nederlander. Tien deelnemers gaan in een land hier ver vandaan op zoek naar de Mol. In het begin van dit jaar publiceerden we deze blog waarin we stil staan bij alle marketing omtrent dit fascinerende tv-programma wat inmiddels veel en veel meer is dan alleen een tv-programma. Benieuwd?

Lees de blog hier.

Heb je nog een blog gemist of heb jij een onderwerp waarover je graag in 2018 meer wilt horen? Laat het ons dan vooral weten!

 

The following two tabs change content below.
blank

Jorrit Gommans

Jorrit is Database Marketeer bij bol.com. Daarnaast is hij actief als bestuurslid van de Vereniging van Tilburgse Economen, de alumnivereniging gelieerd aan Tilburg School of Economics and Management. Ook is hij lid van de Raad van Advies van Asset en blogt hij in zijn vrije tijd voor Markethings.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.