Blog

3 goede social media campagnes door voedsel merken

Je ziet steeds meer dat merken social media campagnes integreren in hun marketingstrategie. Ook vele sterke voedsel merken, die oorspronkelijk via meer traditionele manieren marketing bedreven, zijn overgestapt.  Hier drie mooie voorbeelden.

1. Domino’s

Deze franchise bekend om haar pizza’s werd belaagd door veel negatief commentaar. De bodem van de pizza zou bijvoorbeeld naar karton smaken. Domino’s reageerde door het compleet veranderen van het recept. Of het resultaat nou echt beter is of niet, dat laat ik in het midden, maar wat de keten wel goed deed is het geheel communiceren over social media. Men kon via social media kritiek uiten op de pizza. Daarnaast werd bijvoorbeeld een blog bijgehouden waarop een serie filmpjes werd geplaatst, waarvan bijvoorbeeld deze een viral hit was.

2. Heineken

Nog een merk dat het goed doet op de sociala media is Heineken. Wat me vooral opviel is dat het merk een erg actieve Facebook pagina bijhoudt. Kijk bijvoorbeeld deze leuke inhaker op de Nederlandse verkiezingen van afgelopen week. Verder is Heineken bekend door de sterke commercials die goed viral gaan via social media. We kennen natuurlijk allemaal het voorbeeld van de walk-in fridge.

3. Starbucks

Een merk wat het ook goed doet op Facebook is koffieketen Starbucks. Het merk heeft bijna 32 miljoen volgers op Facebook en zo een erg groot social bereik. Daarnaast kan je via de ‘events’ pagina op de hoogte gehouden worden van leuke acties en kortingen. Starbucks speelt ook goed in op het medium, zo kan je jarige vrienden via een app op Facebook een Starbucks giftcard sturen. Nog een opvallend punt is de actieve Pinterest pagina van Starbucks, waarnaast foto’s van de eigen producten ook erg fraaie koffie gerelateerde plaatjes te vinden zijn.

Conclusie

Ook voor voedsel merken kan social een goede marketing-tool zijn. Deze drie voorbeelden gaan creatief om met de mogelijkheden. Weet jij verder nog goede voorbeelden? Deel het hieronder met ons via de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.