Blog

5 apps voor de efficiëntere marketeer

Apps, apps, apps, apps, apps. Ja, die zijn er voldoende. Bijna 5 jaar na de lancering van de Apple App Store is deze al gevuld met meer dan 775.000 applicaties. Google Play, voorheen Android Market, is zelfs een jaartje jonger en claimt al hetzelfde aantal in huis te hebben. Er zitten veel pareltjes tussen. En soms ook niet. Maar welke apps mogen wij nu echt niet missen? Wij, de marketeers in opleiding? Daarom hier, vijf apps die van jou een efficiëntere en productievere marketeer gaan maken.

5. Dropboxdropbox
Eén van de fijnste en meest eenvoudige manieren om bestanden in de cloud op te slaan. Samen mapjes delen kan ook, en werkt dus behalve als back-up perfect voor het uitwisselen van bestanden. Ideaal als je met een projectgroep een centraal punt wil hebben voor de bestanden die je verzamelt en aan elkaar wilt laten zien. En met de app, die onlangs helemaal is ververst, kun je er altijd on-the-go bij.
(iOS/Android)

4. Twittertwitter
Iedereen heeft wel een mening over Twitter. Of erger: iedereen heeft een mening en zet die op Twitter. Over een bultrug, de maya’s of Sylvie van der Vaart Meis. Maar vergeet niet dat Twitter ook (juist) de plek is om dingen te delen, interessante dingen. Volg merken, blogs, en marketeers en blijf het snelst op de hoogte van mooie campagnes, interessante artikelen en nieuwe ontwikkelingen die je anders zou missen. Wie je volgt bepaal je namelijk helemaal zelf.
(iOS/Android)

3. Clearclear
Je hebt het dus behoorlijk druk met het verzinnen van allerlei campagnes en strategieën, en het is van belang dat je door al die drukte niet ineens dingen vergeet die je eigenlijk had moeten doen. Zie hier: Clear. De meest minimalistische en mooist vormgegeven to-do-lijst-app die er is. Geen poespas, maar wel mooi onthouden dat je nog een cadeautje moet kopen voor je vriendin of een mailtje moet sturen naar je opdrachtgever.
(iOS/Android)

2. Pocketpocket
Soms kom je lange artikelen tegen die absoluut de moeite waard zijn om te lezen. Zoals bijvoorbeeld dit interview met Apple CEO Tim Cook over het opvolgen van Jobs, of hoe Microsoft het de afgelopen jaren zo heeft verpest, en hoe ook Hipstamatic door verkeerde beslissingen ten onder ging. Topartikelen, die in deze tijd van infotainment wat meer diepgang geven dan we tegenwoordig gewend zijn. Maar ja, we hebben het druk, klikken het weg en zien het nooit meer terug. Zonde. Sla het artikel op in Pocket en lees het later terug als je wel dat kwartiertje vrij bent. Synchroniseert tussen al je apparaten, dus sla het op op je laptop, en lees het op je smartphone in de trein. Houdt voor artikelen bijvoorbeeld nrc.nl/longreads in de gaten en sla zonodig op in Pocket.
(iOS/Android)

1. Evernoteevernote
Soms moet je gewoon even wat dingen noteren. Is het een dit-is-belangrijk-voor-je-tentamen tijdens een college danwel een briljant start-up idee terwijl je in bed ligt. Je kunt niet alles onthouden, maar vergeten is geen optie. Vandaar: Evernote. De handigste notitie-app in haar soort, die moeiteloos synchroniseert tussen je telefoon en je laptop. Voeg foto’s toe, geluidsfragmenten of gewoon tekst. Zit je even in het buitenland? Je kunt je notities gewoon bereiken en aanvullen via evernote.com. Al je ideeën overal bij de handen.
(iOS/Android)

Voila, vijf apps om efficiënter bestanden te delen, informatie te consumer en ideeën te noteren. Voor de marketeer in spé die al z’n zaakjes lekker op orde heeft.

Welke apps hebben we volgens jou gemist?

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.