BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

6 manieren om Snapchat als succesvol marketingkanaal te gebruiken

image-2016-04-08

Snapchat, the rising star in social media. Met een stijging van 69% en dus al meer dan 1 miljoen gebruikers in Nederland, is het niet gek dat Facebook al eens 3 miljard voor dit platform heeft geboden. Het platform past perfect bij de algemene trend om te leven in het hier en nu. Maar niet alleen voor normale gebruikers is dit interessant, Snapchat is ook heel interessant voor bedrijven als nieuw kanaal om de klant te bereiken. Lees hier waarop bedrijven moeten letten om alles uit dit kanaal te kunnen halen.

1.    3 seconden regel

Nee, dit keer gaat het niet over de chips die je op de grond hebt laten vallen. Het gaat over het feit dat je foto’s maximaal 3 seconden moet laten zien. Ondanks dat gebruikers makkelijk kunnen doorklikken is het belangrijk dat het tempo er goed in zit en het mensen niet gaat vervelen. Alleen als je boodschap wat ingewikkelder of langer is, kan je hem iets langer laten zien. Beperk deze posts echter tot een minimum want mensen haken snel af.

2.    Voeg alleen maar toe op “mijn verhaal”.

Gebruikers zitten niet te wachten op meldingen dat een bedrijf hun heeft gesnapt, dit is alleen voor vrienden weggelegd. Zorg dus dat je berichten in “mijn verhaal” staan zodat gebruikers er met de nieuwe functie vanzelf doorheen scrollen als ze ook de verhalen van hun vrienden bekijken.

3.    Duidelijkheid

Zorg dat je berichten duidelijk zijn, mensen moeten meteen kunnen zien waarover het gaat. Plaats dus altijd een tekst met kort het onderwerp van de foto of van het filmpje.

4.    Filmpjes > Foto’s

Filmpjes doen het over het algemeen beter dan foto’s. Zorg echter wel dat 9 van de 10 filmpjes lekker kort zijn, daarbij is 5-8 seconden een richtlijn. Af en toe een langer filmpje mag maar doe er nooit meer dan een per dag.

5.    5 berichten per dag

Maximaal vijf berichten per 24 uur in “mijn verhaal” is de richtlijn voor bedrijven. Als je bij de gesponsorde bedrijven hoort die bovenaan staan bij Snapchat (onder Discover) kan je er meer doen. Maar voor je gebruikers die je toevoegen is het belangrijk dat ze niet eindeloos moeten tikken om naar de verhalen van hun vrienden te gaan. Zorg ook dat het duidelijk is dat de Snaps van jou bedrijf zijn. Plaats dus regelmatig de bedrijfsnaam ergens in de Snap.

6.    Doelgroep

Het grootste deel van de Snapchatters zijn tussen de 14 en 22 jaar. Dus voornamelijk voor bedrijven die deze mensen willen targeten is Snapchat interessant. Snapchat gaat om het hier en nu dus zorg ervoor dat je als bedrijf ook geen “commercials” plaats. Hou het persoonlijk en dus niet teveel editen en knippen. Het moet spontaan overkomen, anders moet je het maar op Facebook zetten.

Best practices

GOGO maakt al veel gebruik van Snapchat. Voor hun is dit natuurlijk een ideaal mediakanaal gezien de jonge doelgroep en de spontane vakantie momenten die ze kunnen delen.

gogo_snapchat
Maar het voornaamste merk dat gebruik maakt van Snapchat is minder voor de hand liggend. Dit is namelijk Taco Bell. In de USA is Taco Bell helemaal booming en ook op Snapchat zijn ze een van de eerste die hier actief gebruik van maken. Door exclusieve acties alleen via Snapchat beschikbaar te maken hebben ze al veel mensen voor zich gewonnen.

tacobell_snapchat

Mogelijkheden

Snapchat brengt vele mogelijkheden met zich mee. Een groot voordeel van Snapchat is om winacties laagdrempeliger te maken. Als jij een selfie moet maken om iets te winnen, is de kans vele malen groter dat je dit doet op Snapchat dan op Facebook. Dit zorgt dus voor meer engagement van de consumenten. Het nadeel t.o.v. Facebook is natuurlijk wel dat er minder e-WOM plaatsvindt.

De “verhaal-modus” van Snapchat is natuurlijk ook ideaal voor tijdelijke aanbiedingen. Als je een barcode Snapt die ze dus binnen 24 uur moeten inleveren, speel je ook in op het hier en nu Snapchat. Omdat de aanbiedingen tijdelijk zijn en consumenten niet weten wanneer er weer een nieuwe komt, is de urgentie om hem te gebruiken een stuk groter dan via andere kanalen.

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.