BlogConsumentengedrag

6 trends verzonnen door Marketeers

Dit artikel is geschreven door een gastschrijver van Informaatie.nl.

1. Vaderdag is bedacht om meer mannenkleding te verkopen

De grote depressie van 1870 tot 1895 heeft er voor gezorgd dat tegenwoordig hordes kinderen zich in juni weer in de Douglas bevinden om een goedkope eau de toilette aan te schaffen voor vaders. Tijdens deze depressie is vaderdag namelijk bedacht door een paar marketeers om de verkoop van kleding te stimuleren. Mocht je dus een excuus zoeken wanneer je geen cadeau hebt, zeg dan dat echte liefde van binnen zit.

Vaderdag

2. Het ‘twee-keer-tappen’ systeem van Guinness maakt het bier niet lekkerder

Wel eens een Guinness besteld in een kroeg? Dan weet je dat je minstens een kwartier kan wachten voordat je het zwarte gerstenat voor je hebt, omdat de bartender dit twee keer moet aftappen. Nou ja, moet… Guinness heeft het verzonnen om hun campagne een unieke twist te geven. Leuk feitje voor die betweters in de kroeg op de hoek.

Guinness

3. Miss America is bedacht om meer toeristen te trekken naar Atlantic City

Stadsreclame met een groot succes. In 1921 bedacht ‘The Businessmen’s League of Atlantic City’ een marketingstunt om meer toeristen te trekken naar de binnenstad tijdens Labor Day. Of ook het bekende ‘World peace’ daar is ontstaan is nog onzeker.

Miss America

4. Dankzij Gillette hoeven we onderstaand beeld niet meer te zien

Waar nu alleen nog maar linkse occupy vrouwen zich laten vertonen met een redelijk bos onder de armen, was dit vroeger wel anders. Toen liet iedereen het los bungelen totdat in 1920 Gillette een campagne bedacht waarin geschoren oksels getoond werden. En met succes! Tegenwoordig doet bijna iedereen mee aan deze trend.

Gilette

5. Ook het scheren van benen is begonnen bij de marketing

In 1920 ontstond langzaamaan de trend voor vrouwen om rokken te dragen waardoor de benen ineens veel bekijks kregen. Fabrikanten van verzorgingsproducten vonden het daarom tijd om hun omzet een boost te geven door te stellen dat zichtbaar beenhaar bij vrouwen ongewenst is. Daar hadden ze ook groot gelijk in!

blog 3 (5)6. De kerstman is niets meer dan een marketingtruc

St. Nicolas (of sinterklaas zoals bij hem beter kennen) heeft in 1930 een complete make-over gekregen door Coca Cola. Een goed gemutste man met een vetbuik en witte baard moest ervoor zorgen dat het merk Coca Cola werd verbonden met gezelligheid en vreugde. Een identiteit wat nog steeds past bij de hedendaagse slogan ‘live positively’.

Kerstman

The following two tabs change content below.

Gastschrijver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.