BlogMarkethings.net informeertOverig

ADE: Music, Marketing and Memories

Ga ik jou tegen komen als een van de 365.000 bezoekers van het Amsterdam Dance Event? Of ken jij iemand die deze week ook een dansje gaat wagen? Morgen start het grootste Dance Event van de wereld, maar het draait allang niet meer alleen om de feesten zelf.

Amsterdam Dance Event Marketing

 

Van 14 tot en met 18 oktober vindt het Amsterdam Dance Event weer plaats. Meer dan 2.200 artiesten van over de hele wereld treden op in Amsterdamse clubs. Er worden ongeveer 365.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht en er zullen ruim tachtig locaties deelnemen. Zo’n groot evenement, dat zal waarschijnlijk niet meer alleen om het optreden van artiesten gaan. Er komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou verwachten.

Economie
Allereerst natuurlijk de enorme belangstelling voor de Amsterdamse Hotels. Ik denk dat de Nederlandse economie een flinkAmsterdam Dance Event hotele boost krijgt van dit event. Het is gebleken dat het aantal Europese zoekopdrachten naar Amsterdamse hotels tijdens ADE met 74% is gestegen ten opzicht van vorig jaar! En dit weten de hotel eigenaren maar al te goed. Ik ging een zoekopdracht uitvoeren voor een hotel in Amsterdam in de periode van het ADE en daarna dezelfde zoekopdracht maar dan een aantal weken ná het ADE en jij zal ook met open mond staan te kijken. De prijzen kunnen soms wel tot over de 150 euro verschillen! Het is slim, want bezoekers moeten toch overnachten, maar eigenlijk gaat het wel heel ver. Afijn, wij kunnen vast wel een slaapplekje bij kennissen en vrienden bemachtigen.

Eén merk heeft een erg groot aandeel bij het Amsterdam Dance Event door een nauwe samenwerking met de organisatie. Waarschijnlijk denk je niet direct aan dit merk, maar ik heb het hier over Spotify. Zij hebben samen een ADE-app ontwikkeld en Spotify levert alle albums, nummers en afspeellijsten voor deze app aan. Daarnaast kent de app een extra tool: iedereen die zijn Spotify-account aan de ADE-app koppelt, krijgt een handig op maat gemaakt programma voor tijdens ADE. Spotify bekijkt naar welke artiesten je de afgelopen tijd hebt geluisterd en welke van die artiesten op ADE opreden. Aan de hand daarvan, maakt de app een programma dat aansluit bij jouw muzieksmaak. Dat is nu echt luisteren naar de klant en maatwerk aanleveren vind ik. Super slim, en Spotify krijgt enorm veel aandacht in alle marketing uitingen van het Amsterdam Dance Event.

Amsterdam Dance Event ADE Spotify

Dance
Naast de vele dance feesten heeft het Amsterdam Dance Event ook aan de jongeren onder de 18 jaar gedacht. Zo wordt er het alcADE Amsterdam Dance Event oholvrij feest ‘We Are The Future’ georganiseerd in de Heineken Music Hall met een line-up waar je U tegen zegt, maar waar iedereen dus met een appelsap staat te genieten. Mijn eerste gedachte? Tof! Máár, eerlijk gezegd, gaan al die jongeren dan niet op zoek naar een ander avontuurtje? Waarbij iedereen meteen denkt aan xtc, dat toch al negatief met het ADE wordt geassocieerd? Ook al waren er afgelopen jaar een aantal heftige gebeurtenissen, de organisatie van ADE gaat dit jaar niet veel strenger controleren, maar roept de bezoeker en toerist op om verantwoord om te gaan met deze middelen. Iedereen is gewaarschuwd.

ADE University
Iets heel anders is ADE University. Naast de dance feesten wordt er ook een congres georganiseerd. Hier worden inspirerende interviews en lezingen gegeven over de music industry. Er wordt allerlei informatie gegeven over het creatieve gebruik van social media, hoe je je beste content kunt verwerven en hoe je de waarde van een merk of een event evalueert. Eén congres is het ADE Dance & Brands, dat onder andere gepresenteerd wordt door Marketing Tribune en BBP Media. Daarnaast is er ook een Q&A met Techno held Oliver Heldens, die je absoluut niet mag missen!

ADE Conference Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event bestaat dus uit veel meer dan alleen het organiseren van feesten. Het is een enorme internationale organisatie geworden en ik denk dat wij als Nederland hier erg trots op mogen zijn. Wij zijn een voorloper in de Dance scene en daardoor is niet voor niets is dj Hardwell voor tweede keer op rij als beste DJ van de Wereld verkozen. Haleluja!

The following two tabs change content below.

Nicol van den Boomen

Laatste berichten van Nicol van den Boomen (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.