Blog

De Adidas window shopping experience

OBC_Logo_Outline_1_6_RZ-2

Wie winkelt er hedendaags nou niet online? Door de komst van het internet en de webshops zijn veel consumenten online gaan winkelen. Fysieke winkels zien door deze ontwikkeling hun omzet flink teruglopen en zijn op zoek naar mogelijkheden om de interactie tussen de winkel en de online webshop te verbeteren. Adidas is één van de eerste merken die grote potentie ziet in deze ontwikkeling en zet hier ook fors op in. Één van de recentelijk innovaties die Adidas op dit moment aan het testen is, is de interactieve winkelruit.

Het concept

De winkelruit van de NEO-winkel (jongeren merk van Adidas) in Neurenberg, is sinds een aantal weken omgetovert tot een grote tablet. Voorbijgangers in de winkelstraat worden aangetrokken en kunnen het gehele assortiment dag en nacht op de winkelruit bekijken. Hierdoor heeft de winkel dus ook een functie na sluitingstijd. Ook kunnen consumenten kleding over de winkelruit verslepen, een paspop aankleden, de kledingstukken ronddraaien of zelfs aan een winkelmandje toevoegen. Door vervolgens op je smartphone naar een simpele url te gaan en een pincode in te voeren, worden de gekozen kledingstukken op je smartphone geplaatst. Deze stukken kunnen vervolgens op een willekeurig en gewenst tijdstip thuis besteld worden.

Adidas windows hopping

 

 De eerste resultaten

De eerste resultaten van de interactieve winkelruit zijn zeer positief. Adidas blijft de winkelruit testen tot eind november, maar het ziet er nu al succesvol uit. Verwacht wordt dat circa negentig procent van de voorbijgangers al is blijven staan om naar de winkelruit te bezichtigen. Echte cijfers zijn niet bekend, maar er valt al wel te veronderstellen dat de omzet zowel in de webshop als in de fysieke winkel omhoog gegaan is.

Toekomst

Adidas is één van de eerste die inzet op de interactie tussen de online webshop en de fysieke winkel, maar te verwachten is dat andere bedrijven snel zullen volgen. In de toekomst kunnen we dus nog mooie innovaties verwachten waarbij onze smartphone en andere mobiele apparaten een belangrijke rol zullen gaan vervullen. Als dit de eerste stap is in de ontwikkeling van ons nieuwe winkellandschap, dan kunnen we nog mooie dingen verwachten.

Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe de NEO-winkel van Adidas eruit ziet en hoe het in z’n werk gaat.

 

 

The following two tabs change content below.

Mark Hol

Laatste berichten van Mark Hol (toon alles)

Een gedachte over “De Adidas window shopping experience

  1. Leuk blog Mark! Lijkt me een pittige opgave om consumenten te laten stoppen voor je etalage; slim gevonden van Adidas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.