Blog

Advergame Tilburgse Kermis: online eendjes schieten

Van 22 tot en met 31 juli vindt dit jaar de Tilburgse Kermis plaats. Inmiddels staat de website vrijwel geheel online (link) en het valt op dat men gebruikmaakt van ‘Advergaming’. Hierbij went een organisatie een online computerspel aan om een product of dienst onder de aandacht te brengen. Allereerst iets over de achtergrond van dit fenomeen, waarna vervolgens de Advergame van de Tilburgse Kermis aan bod komt.


Advergaming

Deze term is zoals je wellicht al hebt kunnen zien een samentrekking van de Engelse termen advertising en gaming. In het jaar 2000 zag deze term het levenslicht, waarna de term in de daaropvolgende jaren steeds meer aan bod kwam. Dit is mede het gevolg van de kracht van advergaming als marketingmiddel. Zo behoren advergames in vele gevallen tot de meest bezochte pagina’s op een website. Daarbij is het tegenwoordig door het gebruik van sociale media steeds eenvoudiger om als consument dingen met de mensen uit jouw sociale netwerk te delen. Om die reden kunnen (leuke) advergames zich als een virus over de doelgroep verspreiden.

Online eendjes schieten

De marketeers van de Tilburgse Kermis hebben gekozen voor een online spel waarbij je punten kunt behalen door het (raak) schieten van gele badeendjes. Deze keuze lijkt logisch omdat badeendjes en schieten duidelijk iets te maken hebben met een kermis in het algemeen. Om het spel te voorzien van uitdaging komen er niet alleen gele badeendjes voorbij. Zo zijn er bijvoorbeeld badeendjes die – als ze geraakt worden – zorgen voor punten in mindering. Een sterk punt is dat men het mogelijk maakt om de uiteindelijk score te delen via Twitter en Facebook. Op die manier wordt het competitieve element versterkt, want je wilt het namelijk beter doen dan anderen qua score bij het spel.

Zelf proberen?

Inmiddels voldoende theorie. Daarom over naar de praktijk: Het spel is te spelen na een klik op de link. http://www.detilburgsekermis.nl/eendjes_schieten/
Wat is jouw hoogste score? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels de buttons.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “Advergame Tilburgse Kermis: online eendjes schieten

  1. 735! Laat maar weten als iemand der overheen gaat, dan heb ik ook weer wat te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.