BlogCommunicatieMarkethings.net recenseert

Adverteren op Instagram – Gesponsorde berichten gerecenseerd

instagram

Welkom bij een nieuwe editie van ‘Markethings.net recenseert’! Dé column waarin bloggers van Markethings.net hun mening geven over een bepaald fenomeen binnen de wijde wereld van marketing. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe ‘Markethings.net recenseert’. Deze nieuwe editie staat in het teken van gesponsorde berichten op Instagram. Je weet wel, die advertenties die oppoppen tussen alle perfecte vakantie, sport – of festivalkiekjes van de mensen die je volgt. Word ik door de juiste merken en op de juiste manier benaderd? Kijk met me mee!

Het is maandagochtend en ik zit in de trein. Om de tijd wat te doden, open ik mijn Instagram app en scroll ik langs de talloze vakantie- en festivalfoto’s die verschijnen in mijn feed. Terwijl ik weg begin te dromen over mijn eigen vakantieplannen, stuit ik opeens op een foto met … een nieuwe horoscoop applicatie voor mijn telefoon? Huh, wat? Je raadt het al: dit is niet zomaar een foto, maar een gesponsord bericht van een bedrijf. Naast het hebben van een eigen Instagram profiel (waar ik vorige maand een artikel over schreef) kunnen merken of bedrijven namelijk ook adverteren op Instagram. Deze advertenties worden ook wel ‘gesponsorde berichten’ genoemd. Middels een advertentieaccount kunnen bedrijven verschillende foto’s of video’s plaatsen die getoond worden aan de doelgroepen die men wil bereiken. Deze gesponsorde foto’s en video’s kunnen vervolgens verschillende doeleinden hebben. Zo kan een foto een link bevatten naar de website van de adverteerder, of een specifiek product aanprijzen. Andere advertenties kunnen weer meer gericht zijn op het vergroten van het aantal volgers van het bedrijfs-Instagram profiel. 

Uiteraard is de ene advertentie de andere niet en zijn er altijd winnaars en verliezers. In deze blog zal ik mijn oordeel vellen over enkele gesponsorde berichten op Instagram. Gebaseerd op verschillende bronnen (Brans, 2016; Hendriks, 2017; Smith, n.d.; Stoel, 2016) zal ik bij het beoordelen van deze berichten letten op de volgende aspecten:

  1. Is de advertentie persoonlijk relevant voor mij?
  2. Blend de advertentie met content die geplaatst wordt door mijn vrienden en pagina’s die ik volg (organische content)? Of is het overduidelijk dat het om een advertentie gaat?
  3. Wat wordt er van mij verwacht – is er een heldere boodschap en call to action?

Per aspect kunnen er 2 ‘likes’ verdiend worden. Het maximale aantal ‘likes’ komt dus neer op 6 / 6 likes. Tijdens mijn scroll-sessie in de trein heb ik verschillende screenshots gemaakt van de advertenties die ik tegenkwam. Beoordeel je met me mee?

Moost Wanted

Laten we beginnen met een gesponsord bericht van kledingmerk Moost Wanted. Qua relevantie scoort deze advertentie goed. Ik bezoek graag festivals in de zomer en winkelen telt ook als hobby, toch? Verder blendt het bericht goed met de rest van de content die op mijn feed verschijnt. Veel mensen bezoeken festivals en posten hier talloze foto’s van. Deze advertentie valt dan ook niet op tussen de festivalfoto’s van andere Instagrammers. Daarnaast maakt Moost Wanted geen gebruik van tekst in de foto, waardoor het gesponsorde bericht minder snel herkend wordt als advertentie (Hendriks, 2017). Tot slot is de boodschap vrij helder wat mij betreft, wat mede veroorzaakt wordt door de ‘shop button’ die een duidelijke call to action aangeeft. Met een eenvoudige klik op de knop kom ik op de website van Moost Wanted terecht, waar ik mijn eigen festivaloutfit kan shoppen.

[ Conclusie: 6/6 likes ]

Live Palm Reader

 

Eerlijk gezegd heb ik geen idee waarom ik dit gesponsorde bericht te zien krijg in mijn feed. Ik heb persoonlijk helemaal niks met astrologie en alles wat daaraan gerelateerd is, dus de advertentie scoort laag met betrekking tot persoonlijke relevantie. Verder is dit bericht van kilometers afstand te herkennen als een advertentie. Het bericht geeft in een filmpje weer hoe de applicatie werkt, en hoe ik deze kan downloaden in de app store. Volgens Smith (n.d.) kunnen advertenties met een sterke commerciële boodschap eerder rekenen op negatieve reacties. Zelf merk ik dit ook: aangezien het bericht niet blendt met de organische Instagram content en het persoonlijk niet relevant voor mij is, bespeur ik een lichte irritatie bij mezelf wanneer ik de advertentie zie verschijnen. Daar tegenover staat wel dat de boodschap van het bericht zeer duidelijk is – download de applicatie in de app-store.

[ Conclusie: 2 / 6 likes ]

Garnier

 

Het is hoogzomer in Nederland en wat is dan voor veel mensen van belang? Juist, zonnebescherming! Of deze advertentie nou specifiek op een bepaalde doelgroep is gericht, vraag ik me af. Voor mij is zonnebescherming in ieder geval wel relevant, zeker in deze zomerse periode.

Helaas blendt ook dit bericht niet met de overige content in mijn feed. Het is duidelijk dat het hier om een advertentie gaat, maar toch vind ik deze advertentie een stuk minder storend dan de advertentie van Live Palm Reader… Ik gok dat deze irritatie-factor deels wordt bepaald door de mate van persoonlijke relevantie. Verder lijkt deze advertentie ook iets minder ‘commercieel’, in vergelijking met het bericht van Live Palm Reader. Dit kan verklaard worden door de call to action van de advertentie – Garnier probeert mij niet direct over te halen om iets te kopen, maar focust meer op vergroten van de naamsbekendheid. Door middel van het taggen van een vriend in het bericht kan ik zonnebeschermingsproducten winnen. Een klein minpuntje: ik moet eerst klikken op het bericht voordat ik in de volledige tekst kan lezen dat het om een tag-en-win actie gaat. 

[ Conclusie: 4 / 6 likes ]

Conclusie – de ingrediënten voor een succesvolle Instagram advertentie

Het bericht van Moost Wanted krijgt de meeste likes. De advertentie blendt mooi met overige, niet-gesponsorde foto’s en video’s, er is een duidelijke call to action en de producten zouden relevant voor mij kunnen zijn. Daarentegen scoort het bericht van Live Palm Reader het laagst: het is duidelijk dat het om een advertentie gaat en het product is niet relevant voor mij. Ook bij het bericht van Garnier is het duidelijk dat het om een advertentie gaat, al ervaar ik deze advertentie als een stuk minder storend. Persoonlijke relevantie blijkt dus van belang te zijn, zeker wanneer het bericht niet goed blendt met organische Instagram content.

Al met al denk ik dat bedrijven nog veel meer kunnen halen uit gesponsorde Instagram berichten. Ben jij onlangs nog interessante gesponsorde berichten tegengekomen tijdens een scroll-sessie?

Bronnen

Brans, P. (2016). Adverteren op Instagram? Dan wil je dit artikel niet missen. Geraadpleegd op https://www.tribal.nl/blogs/adverteren-op-instagram/

Hendriks, K. (2017). Instagram Advertising: 5 tips voor een #killerstrategy. Geraadpleegd op https://www.frankwatching.com/archive/2017/11/21/instagram-advertising-5-tips-killerstrategy/

Smith, S. (n.d.). Adverteren op Instagram: een complete handleiding. Geraadpleegd op https://geheimvandesmith.nl/adverteren-op-instagram/

Stoel, J. (2016).  Adverteren op Instagram: het maximale rendement uit je campagne. Geraadpleegd op https://www.emerce.nl/best-practice/adverteren-op-instagram-zo-haal-het-maximale-rendement-uit-je-campagne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The following two tabs change content below.
blank

Chantal Vliex

Chantal studeert Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg en blogt sinds mei 2017 voor Markethings.net. Ze is onder andere geïnteresseerd in consumentenpsychologie, duurzaamheid en social media marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.