Blog

Ajax kampioen. Wat doen de sponsoren?

Gisteren werd Ajax kampioen. Met de overwinning op Willem II werd de derde landstitel op rij veiliggesteld onder het gezag van Frank de Boer. Fan of niet, dat is een knappe prestatie. Bovendien een prestatie waar behalve de supporters ook de vele sponsoren van Ajax op hebben gehoopt. Is het dan zover, dan moet dat worden benadrukt. Hoe gaan de sponsoren van Ajax dit seizoen om met het kampioenschap?

Vorig jaar riep hoofdsponsor Aegon de fans nog op om via Facebook een stukje mee te zingen met Bob Marley’s ‘Three Little Birds’. Ook dit seizoen probeert de financiële dienstverlener de supporter te activeren, en wel via de zogenaamde Snipperwall. Met de mobiele app Snipper kunnen Ajacieden een felicitatie opnemen die vervolgens worden verzameld op een speciaal door Aegon opgezette website. Of er verder nog iets met die felicitaties wordt gedaan is niet duidelijk. Verder verschijnt er vandaag in een aantal kranten een speciale dankadvertentie.

Naast de hoofdsponsor heeft Ajax nog een aantal zeer waardevolle partners van statuur. Eén daarvan, Adidas, liet er na het behalen van de titel een tweet uit gaan met de boodschap All Champions. Hiermee speelt het sportmerk in op de lopende campagne ‘Adidas is All in’, dat volgens Adidas hun grootste marketing-campagne aller tijden omvat. Ook kledingwinkel Oger vond in Twitter het platform om felicitaties te delen.

ajaxtweets

Verder waren er tijdens de huldiging en festiviteiten natuurlijk nog meer gelegenheden om je als sponsor te profileren en wat extra exposure te genereren. Zo regelde Oad Reizen de kampioensbus en liep een deel van de spelers na de huldiging al snel rond met kekke nieuwe horloges van Zwitsers horlogemerk Hublot. En de meisjes van Jupiler huppelden na het laatste fluitsignaal vlug het veld op om de spelers te voorzien van een aantal flessen bier. Het biermerk zal daarmee wel meer haar best moeten doen om de vorige biersponsor Amstel te overtreffen, die na het kampioenschap in 2012 speciale bierblikjes presenteerde die bij velen in de smaak vielen.

Ajax’ sponsoren vieren het kampioensfeestje dus rustig mee, al komen de meesten niet verder dan een felicitatietweet of wat extra seconden in beeld tijdens de huldiging. Voorgaande jaren bleek de kampioensstrijd ook leuk om aan te grijpen door andere merken, zoals met onderstaande inhaker van Cillit Bang. Vooralsnog houden niet-sponsoren zich dit seizoen gedeisd.

Cillit-Bang-inhaker-Ajax-Twente1

Zijn jullie nog leuke acties tegengekomen?

Benieuwd wat de sponsoren vorig jaar nog meer voor ons in petto hadden? Lees het hier.

Update:
Kledingwinkel Oger probeerde ook nog in het stadion een leuke boodschap te delen. Dat pakte taaltechnisch niet helemaal lekker uit:

artikel5054picture

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Ajax kampioen. Wat doen de sponsoren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.