BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Ajax kampioen. Wat doet de sponsor?

Ajax is kampioen. Feyenoord volgt als tweede, en PSV is derde. Daarmee vult de traditionele topdrie van Nederland weer het volledige podium van de Eredivisie. Zoals vroeger, laten we maar zeggen. En al was Ajax’ titel van vorig jaar wellicht ietsje mooier (die derde ster), ze zullen er niet minder blij mee zijn. En als sponsor vier je het feestje gezellig mee, toch?


Aegon
Ja, als hoofdsponsor van de kampioen laat je deze gelegenheid natuurlijk niet aan je voorbij gaan. Daarom kwam Aegon daags na de overwinning op VVV Venlo dan ook met deze advertentie in zowel De Telegraaf als Het Parool. Hierin werd opgeroepen tot het maken van een videoclip waarin je als supporter via Facebook zelf kon meezingen. Het resultaat was er een paar dagen later:

Amstel
Daarnaast haakte Amstel in op de titel met zowel een advertentie als een gelimiteerde oplage van speciale blikjes Amstel bier, waar op de onderkant van het blikje de schaal was afgedrukt. Een trucje dat Amstel zo’n 40 jaar geleden – zij het ietsje anders – ook al met succes heeft uitgevoerd.

Adidas
Tijdens de wedstrijd tegen FC Twente speelde Ajax – dat bij winst officieus kampioen zou zijn – voor het eerst in het nieuwe uitshirt van Adidas. Was het eerst nog de bedoeling om alleen bij de allerlaatste wedstrijd in het nieuwe blauw/groen aan te treden, deden de spelers dat nu al bij het vele malen belangrijkere duel in Enschede. En aantal van die gesigneerde shirts konden dan weer gewonnen worden door de fans:

http://www.youtube.com/watch?v=zvpRGD4R5Ss

Het Parool
Het Parool, dat zich aanprijst als de grootste krant van Amsterdam en geen officiele Ajax-sponsor is, deed ook een duit in het zakje met het verspreiden van gratis Ajax-edities.

Genoeg mogelijkheden dus, als je sponsor bent van de kampioen. Rond de nummers 2 en 3 op de ranglijst bleef het daarentegen rustig, met een tweetje van ASR als hoogtepunt.

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Ajax kampioen. Wat doet de sponsor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.