BlogInnovatieMarkethings.net informeert

Alle info in je broekzak met de Koninginnedag App!

Wat ga jij doen met Koninginnedag (en tegenwoordig ook –nacht)? Veel van jullie zullen dit laten afhangen van waar je vrienden naartoe gaan. Dat hangt ook weer af van wat waar te doen is. En of je wel weet hoe je op jouw place2be terechtkomt..!

De tijd dat je dit allemaal handmatig moest gaan uitpluizen is verleden tijd, want nu is er de Koninginnedag App. Alle feesten, afterparties, tweets, foto’s, navigatie en reistips gebundeld in één superhandige mobiele applicatie. Of je nu naar Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Eindhoven, Breda, Tilburg, Dordrecht, Groningen, Nijmegen, Delft, Leiden, Weert of Thorn (en meer) gaat, de Koninginnedag App is je beste vriend tijdens deze sinds 1949 bestaande nationale feestdag.

Naast het zoeken van jouw favoriete feestje, de weg ernaartoe (navigatie, NS treininformatie) en – eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen – het delen van je party pics en tweets zijn er vele andere leuke en handige mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld ook het weerbericht checken en heb je zelfs de mogelijkheid om nog (stiekem?) even het Wilhelmus te oefenen. Dit alles voor het, naar eigen zeggen, ‘royale’ aanbod van € 0,79. Voorwaarde is wel dat je een iPhone of Android toestel hebt, want de app is exclusief verkrijgbaar in de iTunes store en Android Market.

Toch jammer dat hij niet voor Blackberry beschikbaar is; ik weet namelijk nog niet waar ik naartoe ga. En jullie? Wat is dit jaar dé place2be voor Koninginnedag en -nacht??..

         


The following two tabs change content below.

12 gedachten over “Alle info in je broekzak met de Koninginnedag App!

 1. Allemaal leuk en aardig, enige probleem is dat je tijdens Koninginnedag in Amsterdam/Utrecht al blij mag zijn als je iemand telefonisch kan bereiken, laat staan dat je 3G bereik hebt…

 2. @Roy Dat is helemaal waar. Ik vrees dat de ontwikkelaars van de app dit over het hoofd gezien hebben…

 3. Leuke blog Dion. Mooi in het teken van Koninginnedag net voordat het ‘feest’ losbarst.

  @Roy @Ruben De ontwikkelaars geven op hun website aan dat de applicatie ‘offline synchronisatie’ ondersteunt. Volgens de ontwikkelaars betekent dat het volgende: “Ook als je op Koninginnedag geen netwerk hebt, toch toegang tot de lijst op je telefoon!”

  Het is echter maar de vraag wat dat precies inhoudt. Ik vermoed dat wanneer je de applicatie installeert en je bepaalde feesten of locaties bekijkt (en dus downloadt), die gegevens in een cache worden opgeslagen. Op die manier zijn ze offline, bijvoorbeeld wanneer je geen 3G of zelfs überhaupt geen netwerktoegang hebt, te bekijken.

 4. @Mark Jouw informatie werkt wat verhelderend. Als ik het goed begrijp is het dus ook mogelijk om vooraf het programma in te laden, zodat je vervolgens geen verbinding met het internet meer nodig hebt. Ik ben benieuwd naar de reactie van de ontwikkelaars. Houd me op de hoogte.

 5. Scherp Mark;) En goed initiatief van je om de ontwikkelaars te benaderen. Ook ik wacht benieuwd af…

 6. Het is even de vraag wat wanneer precies geladen wordt. Zo vraag ik me af of je de eerste keer alle beschikbare feesten en locaties moet laden of dat deze per bekeken event worden geladen (en dus offline beschikbaar zijn).

 7. O zo ja.. De eerste variant zou mooier zijn natuurlijk. Maar waar gaan jullie feestje bouwen?

 8. Ziet er naar uit dat het Eindhoven gaat worden. A’dam / Utrecht is te ver weg voor mij. 😉 Jij, Dion?

 9. Ik ga naar het mooie Arnhem. Dat is na Amsterdam en Utrecht ook de stad waar Koninginnedag het meest uitgebreid gevierd wordt. Overigens heb ik de app zelf niet nodig en download ik hem dus ook niet. Downloaden jullie hem wel?

 10. Nacht wordt waarschijnlijk Nijmegen (lekker dichtbij) of Eindhoven en dag Eindhoven. Ben de afgelopen jaren in Arnhem geweest, dat is erg leuk, maar wil ook eens iets anders zien. In Eindhoven heeft een vriend een kamer, dus dat is natuurlijk ideaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.