Blog

Als-ie er maar in gaat

Na de eerdere analyse van de spraakmakende marketingcampagnes van Suitsupply en Husk Studentenreizen is het weer tijd voor een nieuw blog over dit onderwerp. Wie vandaag het nieuws een beetje gevolgd heeft, is vast al opgevallen dat Clarence Seedorf hier in voor komt.

Het merk Nivea heeft in Italië een tvcommercial uitgebracht waar de selectie van AC Milan in meespeelt. Coach Massimiliano Allegri legt hierbij uit hoe de spelers moeten omgaan met  één-tegen-één-duels. Op de achtergrond zijn ondertussen een kussende man en vrouw te zien. Onze Nederlandse held, Clarence Seedorf, maakt vervolgens de opmerking: ”We begrijpen het, trainer. Als-ie er maar in gaat.”

Een dubbelzinnige opmerking die niet bij iedereen even goed valt. Op Facebook zijn acties gestart om de commercial te laten verdwijnen van de televisie. Diverse media laten dan ook weten dat Nivea besloten heeft om de reclame uit de roulatie te halen.

Naar mijn mening is de reclame van Nivea een echte ‘mannenreclame’. Voetbal, seks en dubbelzinnige opmerkingen. Hiermee kan je veel mensen tegen de schenen schoppen. Het was misschien beter geweest om het filmpje niet op de nationale televisie uit te zenden, maar dit te verspreiden via Social Media. Op deze manier kan Nivea direct haar doelgroep bereiken en andere groepen volledig links laten liggen. Ook denk ik dat de commercial in Nederland dezelfde reacties uit zou lokken. Er blijven nou eenmaal mensen die seksueel getinte uitingen weren.

Maar een groot voordeel voor Nivea: de aandacht! Veel landen in Europa praten over de commercial. Maar dit is niet alleen positieve aandacht. Het is daarom maar de vraag of de aandacht een positieve uitwerking zal hebben op de naamsbekendheid en het imago van het merk Nivea. Ik ben daarom ook erg benieuwd naar jullie mening hierover…

Bekijk hier de commercial!

The following two tabs change content below.

Eveline

Laatste berichten van Eveline (toon alles)

2 gedachten over “Als-ie er maar in gaat

  1. Ik kende deze ook nog niet, en weer zo’n heerlijke titel.
    Trouwens, Eveline het valt mij wel op dat jij vooral graag over dit gebied, van dubbelzinnigheid schrijft 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.