BlogCommunicatieMarkethings.net inspireertOverig

Antihelden

Er verschijnen regelmatig reclames op TV waarbij je je wel kunt afvragen of de gekozen acteurs nou wel zo’n goed rolmodel zijn. Soms is ongelukkig gekozen daarbij nog zacht uitgedrukt.


Charlie Sheen is weer terug. Ondanks alle commotie rond zijn druksgebruik en hoerenloperij en het einde van zijn rol in de serie two and a half man (nu gespeeld door Ashton Kutcher), vond Fiat het toch een goed idee om hem aan te trekken voor een reclame waarbij hij rondscheurt in een villa. Niet echt een lekker rolmodel, en ik kan me moeilijk voorstellen dat de gemiddelde Fiat rijder zich met hem wil identificeren.

http://www.youtube.com/watch?v=OFjFldZv0aY

Onlangs verscheen er een Turkse reclame van Biomen waarbij niemand minder als Adolf Hitler een shampoo aanprijst. Het idee erachter was dat echte mannen niet de shampoo van hun vriendin/vrouw moeten gebruiken maar een echte mannenshampoo. Het concept is dus engiszins vergelijkbaar met de Andrelon reclame waarbij het ietwat vrouwelijke haar van een biljarter in zijn ogen hangt. Of het nou zo handig is om Adolf Hitler als vertolker van de echte man te zien, of een persoon die een bepaalde geloofwaardigheid of gezag uitstraalt met betrekking tot het product… lijkt me niet.

Daarnaast zie je wel vaker rare personen in reclames. Zo zag ik net een reclame op TV waarbij een vrouw haar vriendin haar nieuwe huis laat zien. De vriendin komt vervolgens met een luchtverfrisser op de proppen, vooral omdat die goed zou passen bij het (steriele) interieur. Ik zou me nogal beledigd voelen als iemand mij als cadeau een luchtverfrisser geeft bij bezoek aan mijn huis…

Weet jij zelf nog een reclame met antihelden? Vind je Charlie Sheen of meneer Hitler wel een goed rolmodel of vind je dit wel een geslaagde reclame (trekt immers wel veel aandacht)? Deel het in de comments!

(Ik probeer hier overigens niet Charlie Sheen met Adolf Hitler te vergelijken)

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.