BlogMarkethings.net informeert

Apple en medische zorg: goede match?

image-2016-09-26

Afgelopen weken hebben zowel Jorrit als Sander geblogd over toekomstige mogelijkheden binnen marketing. Conclusies die hieruit kunnen worden getrokken zijn dat zowel big data als technologie een grote rol zullen gaan spelen, en dat er veel informatie zal worden gepersonaliseerd (of in ieder geval een poging tot..). Zo kwam ik ook van de week op nu.nl een interessant artikel tegen over toekomt van Apple en zijn healthkit. Nu kwam ik tot de conclusie, dat in de 4 jaar dat ik een iPhone bezit, nog nooit de moeite heb genomen op deze app te openen, hij staat dan ook samen met alle andere ongebruikte verplichte apps in een mapje op mijn telefoon, zodat ik er vooral niet mee bezig hoef te zijn. Des al niet te min na het lezen van de artikelen heb ik de app dan toch maar eens geopend, toch best wel handig. Maar wat kan je nu precies met deze app en wat is Apple er mee van plan in de toekomst? In deze blog zal je hier meer over te weten komen.

Hoe staat het er nu mee?

Op dit moment verzameld de app vooral fitness data, denk aan hoeveel trappen je vandaag gelopen hebt, hoeveel stappen je gezet hebt de afgelopen maand, en zelfs hoeveel kilometer je gemiddeld over een jaar hebt gelopen. Daarnaast kan het ook data van verschillende Apple devices verzamelen, zoals bijvoorbeeld de sensoren in de Apple Watch of andere wearables. De verzamelde data waren tot nu toe alleen in te zien door de gebruiker zelf, maar dit wil Apple in de toekomst gaan veranderen.

 ‘An Apple HealthKit checkup a day could keep the doctor away’

Wordt dit dan de toekomst? Als het aan Apple ligt wel. Maar wat is dan nu het ‘innovatieve’ plan dat een doktersbezoek zou moeten kunnen voorkomen? De Healthkit app zou een brugfunctie moeten gaan vervullen tussen de gebruiker (de patiënt) en het ziekenhuis (de medische specialisten). In de toekomst wil Apple de verzamelde data naast verzamelen ook gaan interpreteren. Hierdoor zal de app gepersonaliseerd advies kunnen geven, worden data Het woord eenvoudig is hierbij key. Zo zal een gebruiker in de toekomst met deze app zijn slaapritme kunnen tracken en ook adviezen kunnen ontvangen bij het sporten. Een voorbeeld hiervan is dat hartritmes kunnen worden geanalyseerd. Daarnaast zou het een soort coachfunctie moeten gaan vervullen die je kan motiveren om je gezondheidsdoelen te bereiken. Daarnaast zal de app ook verschillende lifestyle-diensten gaan aanbieden. Of deze app dan ook daadwerkelijk een doktersbezoek zou kunnen voorkomen? De app zal dagelijkse kwaaltjes wellicht kunnen verhelpen, door het motiveren voor een gezondere levensstijl, het efficiënter sporten en het aanmeten van een optimaal slaapritme. Maar wanneer iemand echt ziek is of medisch advies nodig heeft van een hoger niveau, lijkt het mij niet dat deze app het wiel opnieuw uit zal vinden.

Creating loyalty

Volgens de CEO van Apple, Tim Cook, wilt Apple zich meer gaan focussen op software en bijbehorende services. Hierdoor zouden mensen in de toekomst meer afhankelijk moeten worden van hun iPhone of ander elektronische apparaat. Zo zal het gewilde behavioral loyalty worden gecreëerd en zullen mensen minder snel kunnen switchen naar een ander besturingssysteem, zoals Android. In de toekomst zou dit voor Apple devices relevante toegevoegde waarde kunnen creëren. Wanneer de app daadwerkelijk makkelijk te bedienen is, waardevolle adviezen geeft en alles overzichtelijk documenteert.

Wat zal de toekomst brengen?

Hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen, ik ben benieuwd. Een ding is zeker: vandaag de dag zullen we niet kunnen beginnen te begrijpen wat er over een aantal jaren mogelijk is. Technologische ontwikkelingen gaan zo snel en zullen ons blijven verbazen. Of de uitbreiding op het medisch gebied een top of flop wordt, we gaan het zien. Als ze kunnen waarmaken wat ze beloven, zou het wel eens een grote hit kunnen worden. Ik weet nu in ieder geval dat ik zo’n 8000 stappen per dag zet en dat ik hier nog wel een tandje bovenop mag doen, aangezien 10000 stappen per dag gemiddeld een actieve dag inhoudt.

The following two tabs change content below.

Babette Tielemans

Laatste berichten van Babette Tielemans (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.