Blog

As seen on TV: Thuiswinkel parodieën

Jawel hoor! De zomer editie van het Markethings tijdschrift is van het weekend wellicht op je deurmat gevallen. In het artikel ‘As seen on TV: Thuiswinkelen’, geschreven door Jeroen van den Broek en Bas Heesters, werd uitgebreid geschreven over de opkomst van de thuiswinkel programma’s. Zoals beloofd posten wij op onze blog de meest populaire filmpjes van parodieën op de alom bekende infomercials en produkten.

Deze nieuwe manier van marketing begon allemaal in the good old US of A in de jaren 60 met de eerste infomercial van de ‘Veg-O-Matic’. In 1993 kwamen reclames van het Amerikaanse bedrijf Tel Sell voor het eerst in Nederland op tv. Ondanks grote populariteit werd het steeds moeilijker om aan het originele business model vast te houden. In 2008 raakte Tel Sell dan ook in de problemen en vroeg faillissement aan. Een maand later werd echter al een doorstart gemaakt; Tel Sell stapte af van een eigen zender en laat nu programma’s zien op commerciele zenders. Tegenwoordig zijn verschillende thuiswinkel programma’s zoals Tommy Teleshopping en andere nog te bewonderen op televisie.

De typische format van infomercials, met de overgesproken stemmen, verrassend slecht acteerwerk van het publiek en fantastische product demonstraties maken vaak dat de reclames op de hak worden genomen door consumenten. Bekijk hieronder een aantal bekende en hilarische parodieën op het genre van de thuiswinkel reclames. Allereerst een heerlijke plat Brabantse parodie op ‘Wraptastic’:

Billy Mays mag terecht de koning van de thuiswinkel programma’s worden genoemd. Door de jaren heen verkocht hij tal van produkten op Amerikaanse televisie. Naar eigen zeggen verkocht hij enkel produkten waar hij zelf ook werkelijk achter stond en tevreden over de werking was. Het volgende filmpje over ‘Kaboom!’ is dan ook opgedragen aan de wijlen Billy Mays.

Nog één parodie om het af te leren. Of wacht, dit is de werkelijke reclame voor Shake Weight for men!

 

 

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.