Blog

Athenos: stereotypen afzeiken in Griekse stijl!

De klant is heilig. Een veel gebruikt bedrijfsmotto. Bij Athenos denken ze daar anders over. Lekker je eigen doelgroep afzeiken met ons favoriete Griekse omaatje!

Een groot deel van de reclames op tv is opgebouwd volgens het slice of life model. Dit houdt in dat er een korte episode wordt getoond uit het dagelijkse leven. Het perfecte gezinnetje dat fris en fruitig aan het ontbijt zit of de stoere huisvrouw die aan het einde van de dag tijdens het multitasken toch nog een geslaagde maaltijd op tafel weet te toveren. Stereotype voorbeelden die dagelijks op de beeldbuis voorbijkomen. Je kent er zelf vast nog wel een paar.

Athenos doet dit net even anders. In plaats van te illustreren hoe gelukkig het leven wel niet kan zijn als je hun producten koopt wordt het slice of life fragment abrupt onderbroken om de oppervlakkige typetjes de volle laag te geven. Zeer verfrissend als je het mij vraagt. Yiayia, (Grieks voor omaatje), komt in beeld om het idyllische beeld op een humoristische manier op de korrel te nemen. Want als kritische veteraan weet je natuurlijk dat er maar één ding is waar je op kunt vertrouwen: de Griekse producten van Athenos.

De hummus, feta en andere Griekse etenswaren komen waarschijnlijk niet uit Griekenland, Athenos is onderdeel van de Amerikaanse multinational Kraft, dus liggen hier helaas geen kansen om de noodlijdende Grieken uit de brand te helpen. Dit vinden de Duitsers niet erg, want ondanks hun kritiek op de Zuid-Europese landen profiteert de Duitse export van de lage stand van de euro die mede door de financiële crisis in deze landen wordt veroorzaakt, maar dit terzijde.

Het schijnt trouwens dat er wat ophef is over de Griekse stereotypering uit de commercials: Daily Finance. De commercials schijnen wel echt in Griekenland opgenomen te zijn. Marketing-technisch niet de meest handige commercials maar ik kan er wel om lachen:

(De filmpjes van Yiatia zijn terug te vinden op het youtube kanaal van Athenos, oftwel Yiatube).

The following two tabs change content below.

4 gedachten over “Athenos: stereotypen afzeiken in Griekse stijl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.