BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Axe haalt vrouwengeur direct uit de schappen en komt met ‘goedmakertje’!

Wat eerder al voorspeld werd door Constant in zijn blog over Axe Anarchy is afgelopen vrijdag bewaarheid geworden: De merkextensie Axe Anarchy voor vrouwen heeft gefaald. Om die reden haalt Axe de vrouwengeur per direct uit de schappen. Dit bericht werd afgelopen vrijdag gecommuniceerd via de gratis dagbladen, waaronder de Metro. Wat vind jij van dit slippertje van Axe? Vergeef jij dit merk voor de veroorzaakte chaos?

Merkextensie Anarchy

Aanvankelijk was het al duidelijk dat een vrouwelijke geur protest met zich zou kunnen meebrengen, aangezien Axe tot die tijd alleen actief was op het gebied van artikelen voor mannen. Het is als merk nu eenmaal niet mogelijk om alles onder één merknaam te verkopen. Op zo’n moment snappen mensen niet meer waar het merk voor staat en leidt het tot chaos. Dit heeft ook bij Axe plaatsgevonden, wat nog maar eens onderstreept dat niet de marketeers maar juist de gebruikers de daadwerkelijke eigenaar van het merk zijn.

Reactie Axe

Axe stelt zelf dat men een fout heeft gemaakt. Op de voorpagina van de Metro was de volgende verklaring te vinden over dit slippertje: “…hiervoor steken we de hand voor de verandering in eigen boezem. Door onze vrouwengeur ontstond er chaos op straat. In musea. Op het werk. En in televisieprogramma’s… Maar ook leidde het tot een golf van protest. Te veel chaos dus. Daarom halen we de vrouwengeur per direct uit de schappen! AXE is en blijft voor mannen.”

Goedmakertje

Na het veroorzaakte leed door het introduceren van de vrouwengeur heeft men bij Axe gelukkig wel gedacht aan een goedmakertje. Ik werd dan ook blij verrast toen ik na het omslaan van de voorpagina van de METRO het volgende te zien kreeg: Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.
Goedmakertje Axe Anarchy Fail

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.