BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Axe introduceert brand extention ‘Anarchy’

Unilever’s Axe lanceerde onlangs haar nieuwe geur ‘Anarchy’. Het merk wat gewoonlijk mannenproducten verkoopt, introduceerde ook een vrouwenvariant.

Brand extention

Het introduceren van de nieuwe geur in zowel een mannen als vrouwen variant kan gezien worden als een brand extention. Een korte blik naar de portfolio van Axe leert dat de producten vooral gericht zijn op 18 tot 24 jarige mannen. Ik denk daarnaast dat velen het merk en de producten ook kennen van de stoere televisiereclames.

Advertentie

Kosten noch moeite werden gespaard om de producten aan de man, dan wel vrouw, te brengen. Zo toonden de voorpagina’s van gratis kranten Sp!ts en Metro chaotische taferelen aan de Amsterdamse grachten. De omslag van de kranten kan je hier bekijken.

‘Unleash the chaos’

Ook werd er een televisiecommercial gemaakt. Deze toont vrouwen die een ramp veroorzaken en eindigen in romantische taferelen met mannen.

Wat denk jij?

Denk je dat de brand extention van Axe ook een ramp wordt of verwacht je dat deze zeer effectief gaat zijn? Wat vind je van de promoties van het merk? Laat het weten onderaan bij de comments.

2 gedachten over “Axe introduceert brand extention ‘Anarchy’

  1. Vraag me wel af hoe dat ruikt. Bij anarchy zijn mijn associaties toch eerder muffe kraakpanden dan een frisse geur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.