BlogCommunicatieMarkethings.net informeert

Axe maakt de stoutste dromen van mannen waar!

Door Ruben Teunissen (@rpg_teunissen)

Menig man heeft er weleens van gedroomd: Na gebruik van een geurtje of deodorant komen de meest aanlokkelijke jonge dames direct op je af. Axe Excite heeft ingespeeld op deze mannelijke wens met haar reclames met diverse aantrekkelijke dames in de hoofdrol. Volgens Axe is haar deodorant zo verleidelijk dat zelfs de meest onbereikbare engelen ervoor zullen vallen. Het concern Unilever, waaronder Axe valt, haalt op haar website een onderzoek aan waarin wordt aangetoond dat het ‘Axe Effect’ daadwerkelijk bestaat.

Axe Excite: “Zelfs engelen zullen ervoor vallen”

De reclame begint met een uit de hemel vallende engel. De typische aureool boven het hoofd mag natuurlijk niet ontbreken. En het blijft (gelukkig) niet bij één engel. Na een tijdje vallen de knappe jonge dames als regendruppels uit de hemel. Het opvallende is dat ze allemaal richting één man lopen: Juist ja een man die Axe Excite heeft gebruikt. Het typische muziekje eronder maakt de beleving nog wat intenser.

http://www.youtube.com/watch?v=52cxQzgRL7w

Vallende engelen in Londen (Victoria Station)

Niet alleen op televisie maar ook op diverse andere plaatsen probeert men Axe onder de aandacht te brengen. Een mooi voorbeeld hiervan, welke eerder aan bod is gekomen op de website Dutch Cowboys, is de actie in Londen (Engeland) op het Victoria station. Een speciale stip op de vloer van het station markeerde de plaats waar de engelen op een willekeurig moment zouden landen. Natuurlijk vielen de engelen niet echt vanuit de hemel. Door middel van een speciale techniek werd een aanlokkelijke engel zichtbaar gemaakt op een scherm, dat zichtbaar was nadat een stationbezoeker plaatsnam op de gemarkeerde stip. Overigens is het merk Axe in Engeland bekend onder de naam Lynx (Axe betekent namelijk bijl in de Engelstalige landen).

http://www.youtube.com/watch?v=RnN6s0xfMvs

Jouw mening

Wat vind jij van de commercial? Is de campagne op een goede manier uitgevoerd (tot nu toe)? Hoe denk je over de actie op Victoria station te Londen? Is dat een goede manier om een merk onder de aandacht te brengen?


Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.