Blog

Back to 1987

Geheel in het teken van het vijfde lustrum van Asset | Marketing gaan Jeroen van de Broek en Marly Brons van de redactie een week lang terug naar het jaar 1987 en leven het studentenleven van toen. Hieronder alvast een update van Jeroen halverwege de week. (Het verhaal heeft hij met de hand op papier geschreven maar voor de leesbaarheid hebben we het toch maar even uitgetypt.)

Zondagnacht/maandagochtend begon het dan: een week leven als een student van 25 jaar geleden. Enerzijds had ik wel zin om aan de uitdaging te beginnen, anderzijds keek ik op tegen de obstakels die daarbij horen. De belangrijkste twee zouden toch wel entertainment en communicatie worden dacht ik. Nu, drie dagen verder, blijkt dat ook te kloppen. Direct toen ik maandag wakker werd wilde ik mijn telefoon pakken, kijken of ik nog nieuwe sms, mails, whatsappjes of boeiende (en ook mindere boeiende) statusupdates op Facebook had gemist. Ook even nu.nl of Blackboard checken zat er niet in.

De eerste kennismaking met wat me de rest van de week te wachten stond was dus al even wennen en dat gevoel, lichtelijk gefrustreerd en verveeld, heerst nog steeds regelmatig. Als een kettingroker die wil stoppen met roken probeert deze internetverslaafde zich te weerhouden om toch niet even zijn mail te lezen of dat ongeopende smsje door te lezen. Vreemd eigenlijk hoe afhankelijk je kan worden van een stukje techniek. Intussen loop ik steeds vaker tegen dezelfde problemen aan: je kan moeilijk even wat afspreken met vrienden en verveling slaat toe, zeker met de net wat te rustige collegeweek die ik heb. Ik lees normaal zelden boeken ter vermaak, maar ben inmiddels 250 bladzijden verder om maar wat dode uurtjes door te komen (zou liever een film of serie opzetten). Maar goed, het heeft ook positieve kanten. Om ook maar twee dingen te noemen: muziek en studie. Al heb ik geen hekel aan hedendaagse muziek, het is wel lekker om af en toe naar classics uit de jaren ’80 te luisteren. Van Bruce Springsteen tot Duran Duran, Van Bon Jovi tot heerlijk foute nummers van Falco.

Qua studie is het ook ideaal: niet de constante afleiding van Facebook of je telefoon die afgaat. Als het enige alternatief voor tijdverdrijf een boek of je kamer opruimen is studeer je wel even door. Vooral omdat ik het zonder tv probeer te doen is er ineens opvallend weinig afleiding.

Met goede moed kijk ik uit naar de laatste loodjes, want zo voelt het intussen. Nu halverwege de week heb ik het idee dat het zwaarste er wel op zit (het is maar een weekje en het is ook maar een “overbodige” techniek wat ik moet missen). Desondanks kijk ik toch uit naar het moment dat ik weer mijn mail mag checken, mijn sms mag lezen en de tv weer aan gaat. Wat is er toch veel veranderd in de afgelopen 25 jaar.

Lees het hele verhaal in de lustrum Markethings die in april op de mat valt.

The following two tabs change content below.

Gastschrijver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.