BlogMarkethings.net informeertOverig

Barbie goes viral!

Je herinnert het je vast nog als de dag van gisteren; je droom om kapster te worden of rijke zakenman. Als klein meisje had je grote fantasieën om later net zo te worden als je lievelingsjuf. En jongens? Die hoopte net zo stoer en heldhaftig te worden als hun actionman. Die wij meisjes dan weer afpakte om als ‘nep Ken’ te gebruiken bij het spelen met onze Barbies. Nu, jaren later, is Barbie nog steeds een van de bekendste merken in de speelgoedwereld. Het merk gaat viral met hun nieuwe campagne, waarin zij de beroepsdromen van jonge meisjes tot leven brengen.

Voor mensen die niet thuis zijn in het vakgebied marketing; Viral marketing is een bekend begrip in de marketingwereld. Bij viral marketing worden internetgebruikers (maar ook websites) gestimuleerd om berichten en/of video’s rond te sturen en te delen op websites en sociale mediakanalen. Je hebt ze (onbewust) al honderden keren voorbij zien komen op je tijdlijn. Neem bijvoorbeeld the icebucket challenge voor stichting ALS. Barbie probeert nu ook viral te gaan met hun nieuwe campagne en het ziet er naar uit dat het lukt!

barbie-imagine-possibilities-ad-play

In de nieuwe viral van Barbie bekleden kleine meisjes hun droombaan. Meisjes worden omgetoverd tot gids in een museum, voetbaltrainster, professor en zakenvrouw. Met verborgen camera’s is gefilmd hoe zij hun droombaan uitvoeren; het resultaat is geweldig! Iedereen is nogal verbaasd over het feit dat ze les krijgen van een klein meisje of een telefoongesprek aanhoren van een 5-jarig meisje die uitbundig verteld over haar zakenreizen naar verschillende bestemmingen. Het doel; duidelijk maken dat meisjes dromen kunnen waarmaken met hun Barbie. Barbie kan daadwerkelijk ALLES zijn wat in de fantasieën van een kinderhoofdje afspeelt.

barbie-imagine-the-possibilities-vet-860

In maar liefst een kleine 2 weken tijd is het filmpje meer dan 6 miljoen keer bekeken. De campagne is opgezet door BBDO San Francisco en BBDO New York, welke al eerder in de prijzen is gevallen bij Barbie’s moederbedrijf ‘Mattel’ eerder dit jaar. De reden voor dit filmpje is onbekend; wellicht alvast een opwarmer richting de feestdagen?

Ik ga jullie niet langer ophouden en laat jullie rustig de commercial bekijken, want hij is zeker een paar minuten van je tijd waard! Bij het zien van de kleine meisjes die hun functie héél serieus nemen smelt je zowat weg! Héél schattig en komisch!

En wat vond jij van deze viral? Zou je deze delen op je tijdlijn of vrienden taggen om deze te bekijken?
Delen van deze blog mag uiteraard ook!

 

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

Een gedachte over “Barbie goes viral!

  1. Leuke viral van Barbie! Ik denk dat dit zeker bijdraagt aan meer awareness , met name onder de volwassen doelgroep…toch DE doelgroep die de Barbies uiteindelijk moet kopen voor kinderen / kleinkinderen / neefjes / nichtjes etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.