BlogOverig

Battlefield VS. Call of Duty

maxresdefault

Feyenoord versus Ajax, Pepsi versus Coca-Cola, BMW versus Mercedes. Dit is een rijtje waarin we de eeuwige strijd tussen de games Battlefield en Cal of Duty makkelijk tussen kunnen plaatsen. In deze strijd vervulde Call of Duty echter meestal de rol van Coca-Cola en Battlefield die van Pepsi. Dit jaar is daar echter verandering in gekomen. Battlefield is dit jaar erg succesvol. EA en DICE, de makers van Battlefield noemen het nu al hun grootse launch ooit.

battlefield-1-infographic-1478596285

Call of Duty: same old story in een nieuw jasje

De call of duty reeks behoort tot de best verkopende games ooit. Zo vinden we vijf verschillende Call of Duty games terug in de lijst met tien best verkochte Playstation 3 games ooit. Redenen voor dit grote succes zijn een zeer aantrekkelijke en verslavende gameplay en een enorm goede marketingmachine. De laatste jaren was er echter ook veel kritiek op Call of Duty. De nieuwe games waren vaak niet echt vernieuwend. Daarnaast wordt het spel jaarlijks steeds futuristischer. Daar waar Call of Duty ooit begonnen is met WO2 games, spelen de games zich tegenwoordig af in de toekomst. Het lijkt erop dat veel game liefhebbers klaar zijn met vechten tegen robots in een tijdperk dat nog komen gaat.

Battlefield: tegen de stroom in

Ook de Battlefield reeks begon ooit als een game die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. De afgelopen jaren speelde de games zich echter af in het heden. Dit jaar heeft Battlefield er echter voor gekozen om met iets totaal anders te komen. Een Eerste Wereldoorlog game. Een meesterzet als je het mij vraagt. Battlefield heeft het voor elkaar gekregen om een grote trouwe fanbase van Call of Duty weg te halen (waaronder ikzelf). Waar de trend de afgelopen jaren juist was dat games steeds futuristischer werden, deed Battlefield precies het tegenover gestelde. Daarnaast was de marketing van de game dit jaar erg goed, getuige onderstaande trailer.

Conclusie

Het is Battlefield gelukt om vanuit een underdog positie zijn grote broer te verslaan. Dit hebben ze bereikt door tegen de stroom in te zwemmen. Het lanceren van een game die zich sinds jaren weer in het verleden afspeelt was een schot in de roos. Ik ben benieuwd wat Call of Duty volgend jaar gaat doen: volhouden aan hun eigen ontwikkeling en een nieuwe toekomst game lanceren of toch meegaan met het succes van Battlefield. De toekomst zal het leren!

The following two tabs change content below.

Jannick Swartjes

Laatste berichten van Jannick Swartjes (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.