Blog

Bedrijfsbezoek bij D.E. Master Blenders 1753

Sinds 1753 koploper in de markt voor koffie en thee

Door: Daisy Fluit & Vincent van Es

Maak kennis met Carlo de Milliano. Na zijn master Marketing Research en een bestuursjaar bij Asset | Marketing is hij in 2009 begonnen bij D.E MASTER BLENDERS 1753 (D.E). Carlo is na een meeloop- en afstudeerstage bij D.E tegenwoordig werkzaam als Junior Account Manager Albert Heijn, Jumbo en New Business.

DEMB Carlo

Hoe ben je bij D.E MASTER BLENDERS 1753 terecht gekomen?

Tijdens mijn master Marketing Research wilde ik graag praktijkervaring op doen in het bedrijfsleven. Een meeloopstage binnen D.E bij de afdeling Category Management was hiervoor de perfecte uitdaging. Uiteindelijk ben ik na mijn meeloopstage nog een halfjaar gebleven voor mijn afstudeerstage bij D.E. Vervolgens ben ik nog vijf maanden werkzaam geweest binnen D.E als uitzendkracht. Na dit traject was er helaas geen vacature beschikbaar waardoor ik ervoor heb gekozen om een aantal maanden te gaan backpacken in Nieuw-Zeeland, Australië en Zuidoost Azië. Na terugkomst van mijn reis ben ik aan de slag gegaan als Junior Account Manager.

Hoe zou je D.E MASTER BLENDERS 1753 als bedrijf omschrijven?

Naast Douwe Egberts en Pickwick heeft D.E MASTER BLENDERS 1753 ook de merken: Kanis en Gunnink, Van Nelle en Natrena. D.E is het grootste koffie en thee bedrijf van Nederland en staat wereldwijd op nummer drie. Sinds anderhalf jaar is Douwe Egberts afgesplitst van Sara Lee en beursgenoteerd onder de nieuwe naam D.E MASTER BLENDERS 1753. Koffie heeft binnen ons bedrijf het grootste volume.

Hoe onderscheid D.E MASTER BLENDERS 1753 zich van andere koffie en thee producenten?

We beschikken over 260 jaar aan kennis en expertise op het gebied van koffie en thee. Hierbij richt D.E zich als enige op alle segmenten binnen koffie en thee. Hierbij kun je denken aan producten in de categorieën filters, pads, instants en cups. Naast de verkoop van koffie en thee richt D.E zich ook op andere activiteiten zoals de Burendag. Door deze activiteiten toont D.E inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hoe omschrijf je je huidige functie als Junior Account Manager?

Op dit moment ben ik Junior Account Manager voor Albert Heijn, Jumbo en New Business. Binnen deze functie ben ik dagelijks bezig met werkzaamheden als actieplanning, budgetten, promoties en klanten contact. Hiervoor zit ik regelmatig bij Albert Heijn en Jumbo aan tafel op het hoofdkantoor.

Hoe omschrijf je de werksfeer bij D.E MASTER BLENDERS Blenders 1753?

De werksfeer zou ik omschrijven als een “work hard play hard” cultuur. De werktijden zijn flexibel en er heerst een open cultuur. Verder worden er regelmatig activiteiten georganiseerd om de sfeer binnen D.E te bevorderen.

Wat zijn de carrière mogelijkheden voor studenten en starters binnen D.E MASTER BLENDERS 1753?

Gemiddeld zijn er binnen D.E dertig stage plaatsen per jaar. Dit zijn voornamelijk meeloopstages met een tijdsperiode van ongeveer zes maanden. Hiernaast zijn er ook opties om af te studeren binnen D.E. Je stroomt binnen D.E altijd in op een startfunctie. Voor starters op WO niveau is er het  Personal Excellence Program . Dit is een opleidingsprogramma van een half jaar dat je volgt naast je startfunctie. Als je op de hoogte wilt blijven van ons stage – en startmogelijkheden dan kun je op onze site www.werkenbijdemb.nl een profiel en alert aanmaken. Je ontvangt dan automatisch een mail als er een nieuwe vacature/stage geplaatst wordt die aansluit bij je interesses.

Een uitgebreide versie van dit interview is terug te vinden in de zomereditie van het Markethings Magazine.

DEMB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.