Blog

Beer Pong

Get your balls wet! Dat was het devies bij het Beer Pong toernooi dat op 23 juni plaatsvond. Zo’n 22 teams namen het in de club van café Philip tegen elkaar op. Onder hen bevonden zich teams van verschillende verenigingen en allen hadden een creatieve naam bedacht, dan wel toegeschreven gekregen. Bachanaal United, de Boyo’s, 2 boys 6 cups, spek en bonen en Frank the tank maakten allen hun opwachting.

Club Philip was mooi uitgedost. Zo was er onder andere een scherm waar voetbal op gekeken kon worden, waren er kaartspellen aanwezig en vloog Stef Stuntpiloot als brokkenpiloot door de lucht. In het midden sierden 6 tafels de ruimte. This was where the magic happened. Na een korte speluitleg gingen de teams aan de slag met ieder hun eigen techniek. Sommigen hanteerden de lob, daar waar anderen de voorkeur gaven aan de straight bal. Ultra High angle, vaak foutief uitgesproken als Ultra High Angel, had zo haar eigen worp.

Al snel bleek welke teams serieus een kans maakten en welke teams meer bier teams waren. Spek en bonen werd van tevoren al niet serieus genomen, maar ook Frank the tank en Pinky & the brain bleken de 10 euro die van tevoren werd ingelegd na 2 potjes al eruit te hebben. De Tekkels, Tristan en Joost, respectievelijk de kort en langharige, gooiden zich al snel naar de favorieten van het toernooi. Ongeslagen en met alle punten kwalificeerden zij zich als een van de eersten voor de kwartfinale. Ook het internationale gelegenheidsteam Turkije Australië bleek een prima worp over zich te hebben evenals de Nasty dudes.

Bij aanvang van de kwartfinales was er al het nodige bier doorheen gegaan en de spanning steeg. De Boyo’s wisten 2 guys, 6 cups met harde straight balls op de knieën te krijgen. Turkije, Australie, de Nasty Dudes en de Tekkels wisten hun favorietenrol waar te maken en gingen allen door naar de halve finales. Kortharige Tekkel Tristan kreeg in deze halve finale zwabberarmen en gooide geen pepernoot meer waardoor zij er jammerlijk uitvlogen. De partij van de Nasty Dudes tegen Turkije, Australië was spannend tot op het laatst. Doordat er in 10 minuten geen beslissing viel was de eerstvolgende bal die erin werd gegooid beslissend. Het internationale team wist dit na een spannende strijd als eerste te bewerkstelligen en veroverde op deze manier een plekje in de finale.

De finale: de Boyo’s tegen Turkije, Australië. Een bloedstollende strijd waarbij er voor de gelegenheid met gouden ballen werd gespeeld. De drommen toeschouwers rondom de tafel zagen uiteindelijk Ben en Huib van de Boyo’s de laatste bal erin gooien. Zij kregen een gouden beker uitgereikt, uiteraard geheel gevuld met bier. Boyo’s Gefeliciteerd!

Beer Pong

Het fenomeen beer pong is overgewaaid uit Amerika. Zoals de naam al doet vermoeden heeft het iets met ping pong te maken, maar dan met bier. Twee teams van 2 personen staan tegenover elkaar aan een langwerpige tafel met beiden 6 of 10 bekers voor zich met bier erin. Om de beurt gooien ze 2 pingpongballen die in de bekers terecht moeten komen. Lukt dit dan moet de beker waarin de bal zat leeg gedronken worden. De verliezers drinken uiteindelijk ook de bekers van de winnaars leeg dus als je wint zit je langer in het toernooi en drink je veel bier. Verlies je dan drink je in korte tijd veel bier waardoor je ook ladderzat het pand verlaat.

The following two tabs change content below.

Redactie

Laatste berichten van Redactie (toon alles)

3 gedachten over “Beer Pong

 1. Wat goed dat jullie BeerPong spelen. Via BeerPong Nederland is het mogelijk om officiële wedstrijdtafels te kopen. Dit geldt ook voor bekers, balletjes, shirts etc.

  In 2011 wordt het eerste NL kampioenschap BeerPong georganiseerd. Wil je deelnemen aan dit toernooi en op de hoogte blijven van alle andere BeerPong toernooien, stuur dan een mail naar: christiaan@beerpongnederland.nl

  Groeten,
  Christiaan.

 2. Hallo Mensen,

  Ben trots op jullie, kan niks anders zeggen! Goed dat jullie de edele Beer Pong sport proberen te promoten in Nederland!

  In de webwinkel van Beer Pong Kings kunnen jullie nu goedkoop een complete Beer Pong Tafelset aanschaffen! Compleet met ballen en de alom bekende rode Amerikaanse bekers!

  Groeten,

  Remko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.