BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

Beleef, ervaar en proef in revolutionaire Albert Heijn XL Eindhoven

Heeft Albert Heijn een revolutionaire stap gemaakt in supermarktland? Voor de bezoeker van Jumbo Foodmarkt of World of Food (Dekamarkt) wellicht niet, maar voor veel andere mensen wel. Afgelopen maand heeft Albert Heijn XL Eindhoven haar deuren geopend en is er een totaal vernieuwde supermarkt vol technologische innovaties zichtbaar. De supermarkt is groter, kleurrijker, levendiger dan voorheen volop gericht op de belevenis. Ik neem je mee in de wereld van het nieuwe boodschappen doen.

EINDHOVEN  Grootse opening van de nieuwe Albert Heijn XL.

Vers en belevenis staan centraal

´Heerlijk Welkom´ staat er boven de grote deuren van de vernieuwde Albert Heijn XL te Eindhoven. Een groot industrieel pand met glazen muren laat iedere dag massa’s mensen binnen. Bij binnenkomst word je overspoeld door de geur van vele etenswaren en bloemen die door lokale ondernemers aangeboden worden op een groot marktplein. De ruimte is enorm en het geeft een goed gevoel om hier te gaan shoppen. Wanneer je de supermarkt binnen wandelt, kom je allereerst op een groot vers plein met een enorm aanbod van verse groenten, fruit en volledige gerechten. In de winkel van AH staan elke dag koks om maaltijden te bereiden en advies te geven. Ook is er een pizzeria, saladebar, bakkerij en staan er sushi-chefs om ter plekke sushi te bereiden. Belevenis en vers staan centraal en dat zal iedereen die hier een bezoekje brengt kunnen beamen. Albert Heijn XL maakt hiermee een statement zoals Adriaan Thierry, directeur omni-channel marketing & format van Albert Heijn het benoemd.

revolutionaire koffie thee bar AH XL Eindhoven

Online en offline integratie Albert Heijn XL

AH XL Eindhoven maakt slim gebruik van de online en offline integratie. Op de koffietafel liggen iPads waarop de consument recepten kan vinden, en deze ook online producten kan bestellen. Voor de thuiskoks liggen in de schappen de benodigde ingrediënten. Een slimme stap vanuit marketing perspectief bekeken. DAH XL Eindhoven Ipad online offline integratiee consument wordt van internet naar de fysieke winkel gestuurd en vanuit de fysieke winkel naar het internet. Door de iPads in de supermarkt aan te bieden, kunnen klanten gemakkelijk ingrediënten voor hele recepten bij elkaar zoeken. Tegelijkertijd geeft de iPad allerlei optionele producten aan die goed bij het recept passen. Hierdoor wordt d    e klant verleid tot meer aankopen. Een slimme zet; de klant is toch al in de supermarkt en van dat moment wordt goed gebruik gemaakt.

 

Nieuwe invulling van Point of SalesPOS AH XL Eindhoven revolutionair

De kopstellingen van Albert Heijn XL Eindhoven zijn ook nieuw ingericht. Doordat er maar weinig producten worden getoond en deze een exclusieve uitstraling hebben, krijg ik het idee dat ik in een luxe winkel rond loop. Dit is naar mijn mening een erg geslaagde stap van dat extra stukje belevenis toevoegen.

 

Volgens Albert Heijn staat de klant centraal. Of Albert Heijn ook daadwerkelijk een statement maakt met deze vernieuwde supermarkt laat ik aan jullie over. Ik was enorm onder de indruk van de Jumbo Foodmarkt waardoor mijn verwachtingen erg hoog waren. Waar Jumbo Foodmarkt mij het idee geeft dat ik op een marktplein boodschappen doe, ervaar ik AH XL te Eindhoven nog steeds als een supermarkt. Het is een grote stap, maar voor mij niet geheel revolutionair. Ik ben benieuwd of iemand al een bezoekje aan deze nieuwe supermarkt heeft gebracht en of jij dat anders hebt ervaren.

wijn revolutionair ah xl eindhoven

The following two tabs change content below.

Nicol van den Boomen

Laatste berichten van Nicol van den Boomen (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.