Blog

Een kijkje in het leven van het Asset | Marketing bestuur

Koen de RooijIn deze nieuwe reeks zullen Koen, Tjalling, Robin en Boy de balans opmaken na acht maanden besturen. De bestuurssollicitaties zijn geopend en daarom is het tijd om eens inzicht te krijgen in hun ervaringen. We beginnen met Koen de Rooij, voorzitter 2012-2013.

Waarom een bestuursjaar? 
Na het afronden van mijn bachelor afgelopen zomer, was ik nog niet helemaal zeker welke master ik wilde volgen. Mijn voorkeur ging uit naar Marketing Management, maar er waren er zovelen met mij. Ik was al op exchange geweest, toch wilde ik nog wat extra’s doen om straks tussen de rest van de afgestudeerden te kunnen opvallen.

Welke persoonlijke ervaringen heb je opgedaan?
Als ik nu al terugkijk heb ik zoveel meer geleerd dan ik aanvankelijk had gedacht. Leiding geven en in teamverband werken zijn compleet anders wanneer je er fulltime mee bezig bent. Je moet er samen een jaar lang tegenaan, dus kun je niet vastlopen op meningsverschillen. Ik heb ook enorm veel geleerd van mijn dubbelrol in het Asset | Marketing bestuur en het algemeen bestuur van Asset. Je moet snel schakelen en met vele belangen rekening houden. Vaak had ik zelf een idee hoe bepaalde situaties aangepakt moesten worden, maar zonder dat anderen je idee delen, leidt dit niet tot een duurzaam resultaat. Ook kon ik moeilijk dingen uit handen geven, maar daar heb je in je drukke functie helemaal geen tijd voor. Nu kan ik met een gerust hart taken aan anderen overlaten en er tegelijkertijd toch voor zorgen dat het eindresultaat naar behoren is. Ervaringen als deze doe je niet op in een commissie of groepsopdracht.

Wat is het mooiste moment uit je bestuursjaar?
Het mooiste moment tot nu toe is denk ik de Markethings Week in februari. Afgelopen zomer zaten we als kandidaatsbestuur in de zon op de banken voor het Tias-gebouw. In ons bestuursjaar was een nieuwe Vision (het ‘marketingcongres’) eigenlijk niet haalbaar en dus dachten we na over alternatieven. Dat hier uiteindelijk de Markethings Week uitkwam is tijdens die middag brainstormen bepaald. Toen ik tijdens de week zelf zag hoe professioneel de commissie het heeft aangepakt en hoeveel positieve reacties we erop kregen, gaf mij dat een heel goed gevoel.

Wat is het minst mooie moment uit je bestuursjaar?
Aan het begin van mijn bestuursjaar zaten we nog middenin de structuurdiscussie die leidde tot de fusie van alle Asset-verenigingen. Mede hierdoor was de overdracht voor de taken van het algemeen bestuur vrij summier. Het was een erg drukke periode, met onder ander de TOP-week, en we moesten alle wielen opnieuw uitvinden. Gelukkig verliep alles bij het Asset | Marketing-bestuur prima en wetende dat ik mijn opvolger beter zal kunnen inwerken, kijk ik terug op een periode waarvan ik uiteindelijk erg veel heb geleerd en niet had willen missen.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit? 

Agenda Bestuur

BV = bestuursvergadering / AB = Algemeen bestuur / A|BE = Asset | Business Economics / AA = Asset Academy / EBT = Economic Business weeks Tilburg

Meer informatie over de functie voorzitter?
Wil jij volgend jaar een jaar iets anders? Tijdens een bestuursjaar doe je onbetaalbare ervaringen op die je meeneemt in je verdere carrière; je verbetert je vaardigheden (presteren onder druk, teams aansturen, jezelf presenteren); je vergroot je netwerk en het is natuurlijk een jaar vol plezier!

Meer informatie over de functie voorzitter vind je hier.
Stuur je CV en motivatiebrief voor 8 mei a.s. naar vice-chairman@asset-marketing.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.