Blog

Bezorg me dat échte kerstgevoel!

Buiten is het koud, maar binnen is het lekker warm. De kerstboom staat al klaar en ik zit met warme chocolademelk op de bank. Op de radio is gezellige muziek te horen over een witte kerst en over mooi weer voor een sleeritje. Maar om me nou dat échte kerstgevoel te bezorgen, hoort er volgens PostNL toch wel een kerstkaartje of twee (of drie) bij.

Nederland als kerstkaartenkampioen

Uit onderzoek van PostNL blijkt dat een op de drie Nederlanders tijdens kerst gelukkiger is dan de rest van het jaar. Nederlanders blijken traditioneel te zijn als het om kerstkaarten gaat: 8 op de 10 Nederlanders versturen namelijk een kerstkaart. Gemiddeld ontvangen Nederlanders 32 kerstkaarten en versturen ze 36 kerstkaarten. Het is zelfs zo dat er in geen enkel ander land in Europa zo veel kerstkaarten worden verstuurd als in Nederland. Kerstmis is niet compleet zonder het versturen en ontvangen van een persoonlijke kerstgroet.

‘Holidays are coming’

Volgens Coca-Cola is je kerst niet compleet zonder een flesje Coca-Cola. Vorige jaren waren de kerst reclames van Coca-Cola goed voor een gezellig kerstgevoel. Dit jaar vind ik het kerstgevoel een beetje ontbreken. Klik hier om deze reclame te bekijken.

De vrachtwagen met lichtjes en sneeuw zijn nog aanwezig, maar dat échte kerstgevoel van eerdere Coca-Cola kerstreclames is een beetje verdwenen. In het volgende filmpje zie je de kerstmagie nog wel duidelijk terug.

Een echt, écht kerstgevoel

Nou is een kerstkaartje leuk om te krijgen en een colaatje lekker om te drinken, maar na vier keer is de charme er wel weer van af. Om mij dat echte kerstgevoel te bezorgen zijn om te beginnen kerstlichtjes en versieringen belangrijk, het liefst op zo veel mogelijk plaatsen. Bij de Intratuin kom ik in een waar kerstland terecht, dus met die versieringen zit het wel goed. Verder is een kerstfilm op televisie erg leuk en ‘The Christmas Station’ van Skyradio zorgt voor een warm thuisgevoel.

Maar het allerbelangrijkste onderdeel van een échte Kerstmis is er toch een waar je geen grip op hebt, de sneeuw. Als ik sneeuw in de winkel zou kunnen kopen zou ik de geliefde kerstkaartjes best willen overslaan. Wie weet liggen hier kansen voor de Intratuin en komen ze volgend jaar met een magische sneeuwmachine. Zo kan er dan toch een witte kerst komen, ik vind die nep sneeuwballen maar niks.

 

The following two tabs change content below.

Anne

Laatste berichten van Anne (toon alles)

Een gedachte over “Bezorg me dat échte kerstgevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.