Blog

Black hat SEO: de ‘positieve’ kant

SEOZoals ik de vorige keer in het artikel over black hat en white hat SEO al vermeldde, kan het toepassen van black hat SEO ook ‘voordelen’ hebben. Zelf noem ik het trouwens niet graag voordelen. Ik houd me namelijk enkel met white hat SEO bezig en richt me dus meer op lange termijn resultaten, maar na het lezen van dit artikel zul je begrijpen dat er genoeg mensen zijn die hier minder waarde aan hechten.

Black hat SEO voor korte termijn resultaten

Men bedoelt met black hat SEO voornamelijk het geautomatiseerd plaatsen van talloze links. Links naar je website zijn belangrijk, maar ze dienen wel kwalitatief en gerelateerd te zijn. Daarnaast is het van belang dat ze op een natuurlijke manier worden verkregen. Met software automatisch links plaatsen op enorm veel websites zorgt echter niet voor natuurlijke, kwalitatieve en gerelateerde links. Hierdoor zal Google je website op lange termijn dan ook gaan verdenken van illegale praktijken.

Op korte termijn heeft het toepassen van black hat SEO echter wel zin. Aangezien je website op talloze websites wordt genoemd, zal Google in eerste instantie namelijk geïnteresseerd raken: “Waarom linken er ineens zoveel websites naar die ene website? Die site zal wel erg interessant zijn!” Waarschijnlijk leidt dit dan ook tot een flinke stijging in de zoekresultaten. Echter, Google zal er vroeg of laat achterkomen dat de links niet bepaald natuurlijk zijn. In de meeste gevallen zal dit resulteren in een zogenaamde Google penalty, die er uiteindelijk waarschijnlijk voor zorgt dat je website verdwijnt uit de zoekresultaten.

Ik vermoed dat je dit als webmaster niet wilt. Bezoekers via Google zijn immers waardevol en het kan je dan ook veel geld kosten wanneer je ze niet meer mag verwelkomen op je website. Maar tijdelijke goede resultaten kunnen in sommige gevallen zoveel geld opleveren dat dit niet eens uitmaakt. Laat ik een voorbeeld geven.

Snel cashen met black hat SEO

Veel mensen sluiten aan het einde van het jaar een nieuwe zorgverzekering af of besluiten over te stappen op een andere zorgverzekeraar. En laat de commissie op verzekeringsproducten nu net erg hoog, tot wel 100 euro per lead, zijn. Niet gek dus dat talloze webmasters proberen leads te zetten voor verschillende verzekeringen, zoals zorgverzekeringen. Stel je nu eens voor dat je in december zeer goed scoort op woorden zoals “zorgverzekering”, “zorgverzekering vergelijken” en “goedkoopste zorgverzekering”. Je zult wel begrijpen dat je daarmee waarschijnlijk honderden of misschien zelfs duizenden bezoekers per dag kunt binnenhalen die samen toch voor een erg mooie opbrengst zullen zorgen. Ineens klinken die korte termijn resultaten die met black hat SEO te behalen zijn een stuk interessanter. Of niet soms?

Black hat SEO: Google penaltyWanneer je niet bang bent voor een Google penalty en snel resultaten wilt zien, is het toepassen van black hat SEO dus eigenlijk een prima optie. Met het aanbieden van zorgverzekeringen kun je op die manier bijvoorbeeld in korte tijd duizenden euro’s verdienen om vervolgens je website uit de zoekresultaten te zien verdwijnen, maar wel lekker op vakantie te kunnen en wellicht zelfs een leuke auto te kunnen kopen. Wie wil dat nu niet?

The following two tabs change content below.

Joep Bogaers

2 gedachten over “Black hat SEO: de ‘positieve’ kant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.