BlogMarkethings.net inspireertOverig

Blijft Victoria’s Secret ongeëvenaard?

A store men could feel comfortable buying lingerie, was het idee van Roy Raymond toen hij in 1977 Victoria’s Secret oprichtte. Ruim 35 jaar later is het merk  uitgegroeid tot Amerika’s grootste lingerie detailhandelaar met een omzet van $6,12 miljard in 2012. Toch wordt onder de naam Victoria’s Secret meer dan alleen lingerie verkocht. Denk hierbij aan pyjama’s, bikini’s, sportkleren, schoenen en schoonheidsproducten.

vs
Victoria’s Secret winkel in Australië

Victoria’s Secret
Victoria’s Secret brengt associaties van glamour, luxe, vrouwelijkheid en vooral sexiness met zich mee. Victoria’s Secret doet er alles aan om een zo sterk mogelijke band op te bouwen met de consument aan de hand van advertenties, social media en de jaarlijkse mode show. Hierdoor onderscheidt Victoria’s Secret zich krachtig van andere lingeriemerken. Victoria’s Secret heeft de afgelopen jaren zo’n sterk brand image opgebouwd dat het merk in 2012 werd uitgekozen tot meest populaire kledingmerk in de wereld.

Het gevoel dat Victoria’s Secret opwekt bij de consument blijkt uit een voorbeeld van de vorig jaar geïntroduceerde Pink lijn. De lijn was bedoeld voor studentes, maar blijkt een grote hit te zijn onder tienermeisjes. “When somebody’s 15 or 16 years old, what do they want to be? They want to be older, and they want to be cool like the girl in college, and that’s part of the magic of what we do at Pink.”, zegt CFO Burgdoerfer.

Victoria's Secret PINK Beach Bash
Victoria’s Secret Pink beach party

Victoria’s Secret Fashion Show
Miljoenen mensen smachten elk jaar weer naar de Victoria’s Secret Fashion Show; de ongekende lange ‘commercial’ van Victoria’s Secret waarin de nieuwe lingeriecollectie wordt getoond. De show, meestal rond de kerstperiode, is een mix van beeldschone modellen gekleed in sexy lingerie en top entertainment. Zo waren afgelopen jaar o.a. Fall Out Boy en Taylor Swift te gast. Elk jaar gaat het minder om de mode en meer om de verbazingwekkende show eromheen. Afgelopen jaar bevatte de show 70 verschillende looks, 40 modellen, negen maanden voorbereiding en een budget van $12 miljoen. Zie hier de highlights:

 

Victoria’s Secret vs Hunkemöller
Hunkemöller, het merk dat al langer dan een eeuw aanwezig is in Europa met meer dan 500 winkels in 14 landen, is nooit echt op de voorgrond van de lingeriemarkt getreden. Het merk blijft haar karakter van functioneel en praktisch behouden, zonder een speciaal gevoel op te wekken bij de consument. Victoria’s Secret daarentegen werkt juist hard aan het gevoel dat het merk oproept bij de consument. Sinds kort heeft Victoria’s Secret haar opmars gedaan aan deze kant van de Atlantische Oceaan, met de opening van enkele winkels op grote vliegvelden, waaronder Schiphol, en haar eerste winkel in hartje Londen. Hunkemöller probeert hierop in te spelen, om haar plek op de Europese lingeriemarkt te behouden, aan de hand van een persoonlijkere touch aan haar winkels, producten en de nieuwe ‘So Me’ lijn te geven. Of Hunkemöller ooit het gevoel kan opwekken dat Victoria’s Secret doet, is afwachten. Naar mijn mening wordt het erg moeilijk om Victoria’s Secret te evenaren.

The following two tabs change content below.

Dionne

Laatste berichten van Dionne (toon alles)

2 gedachten over “Blijft Victoria’s Secret ongeëvenaard?

  1. Ik heb al vaak bij Victoria Secret geshopt wanneer ik in Amerika was, en laatst bij de Hunkemoller zag ik dat ze nu exact hetzelfde concept aan het doorvoeren zijn; personeel met oortjes/microfoons in, soortgelijke verpakkingsdoosjes (lichtroze met witte strepen), hetzelfde kleurgebruik en soortgelijke collecties, echt alles precies nage-aapt van Victoria Secret. Je ziet het verschil nauwelijks meer, enige verschil nog in de meubels en presentatie van ondergoed/bh’s.
    Hekel aan die na-aap concepten, bedenk zelf wat creatiefs Hunkemoller ipv uit angst maar hetzelfde concept overnemen.

  2. VS heeft best wel leuk spul. Maar ik denk dat Hunkemöller het mooiste boegbeeld heeft. Haar lichaam is een 10 vergeleken met de VS models

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.