BlogCommunicatieMarkethings.net inspireert

BMW Product Genius, de vrijblijvende verschilmaker

Via mijn blog over elektrisch rijden in Nederland ben ik in een nieuwe parttimebaan gerold als BMW Product Genius. Bij een BMW-dealergroep gevestigd in Breda, Waalwijk en Tilburg ben ik sinds begin november begonnen met deze geniale baan.

De ‘Genius’

De ‘Genius’ is een vakterm die we al eerder hebben gelezen in het marketingwoordenboek van een elektronicaboer uit Sillicon valley: de Apple Genius. De Genius is een servicegericht, jong persoon die alles afweet van de producten en die de klant dient te enthousiasmeren over de mogelijkheden van deze producten.

apple genius
de Apple Genius

BMW gelooft dat dit concept,waarbij er dus een ambassadeur klaarstaat voor de klant, een extra impuls kan geven aan de klantrelatie. Hierdoor wordt de potentiële klant niet alleen een consument maar ook een fan van het merk BMW, zonder dat deze klant druk zal ervaren van verkoop, wat wel de ervaring zou kunnen zijn bij een verkoopadviseur van het merk. De BMW Product Genius ziet er dan ook wat toegankelijker uit, zo draag hij/zij geen pak en stropdas, maar een polo met een vest. Tussen de regels door heb ik begrepen dat ik als een ‘BMW-branded Alexander Klopping’ de klant dien te gaan enthousiasmeren over wat er allemaal wel niet mogelijk is met deze Beierse luxe-automobielen. Om zo uiteindelijk van de klant een BMW-fan te maken.

2013-11-18 (1)
Samen met de klant gaat de BMW Product Genius op een belevingsreis in o.a. de rijke historie van het merk BMW. In deze foto: De sportwagen-divisie van BMW, genaamd ‘M’, begon bij deze auto: de BMW M1

In de wijze lessen van H. Haans, docent Service Marketing aan de Universiteit van Tilburg, heb ik begrepen dat personeel in staat is om een bedrijf of merk te maken.. of kraken. Er wordt zelfs gesuggereerd dat het personeel voor 80% invloed heeft op de klantbeleving. Denk jij dat de BMW Product Genius in staat zal zijn om het Beierse merk onderscheidend te maken? Laat het weten in de comments!

The following two tabs change content below.

Max S

Hallo Markethings-lezers! Ik ben Max Sonneveld en ik ben November begonnen met het schrijven van blogs voor deze website. Na mijn HBO-opleiding Commerciële Economie te hebben afgerond in Rotterdam ben ik dit jaar begonnen met mijn pre-master Marketing Management aan deze mooie Universiteit. Gedurende mijn vorige opleiding heb ik een grote interesse gevormd voor de auto-industrie, zo heb ik een stage gevolgd bij General Motors en heb ik een tijd bij een Ford-dealer in Schiedam gewerkt. Bij Markethings wil ik het naast marketing gerelateerd automotive-nieuws ook gaan verdiepen op andere spraakmakende onderwerpen, ik wens jullie in ieder geval veel leesplezier!

Laatste berichten van Max S (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.