KNVB ontslaat Hans van Breukelen

Dat was een slechte grap hè? Het is weer zover: die ene dag in het jaar waar sommige mensen het hele jaar naar uitkijken: 1 april. Andere mensen blijven liever binnen om het risico slachtoffer te worden van een 1 aprilgrap te verkleinen. Zelf vind ik het leuk om goede 1-aprilgrappen uitgevoerd te zien worden, maar toch trap ik er zelf liever niet in. Ik ga het vandaag niet hebben over de kleine grapjes die mensen als jij en ik weleens maken, zoals doorzichtig folie over het toilet spannen (wel grappig overigens). 1-aprilgrappen worden ook op grotere schaal uitgehaald. Het is namelijk ook voor bedrijven de ultieme dag om op een leuke manier van zich te laten horen en zo de aandacht van de consument te trekken. En dat hebben ze natuurlijk al gedaan. In deze blog komen geslaagde 1-april inhakers van bedrijven voorbij. Ook ga ik het hebben over actueel nieuws dat – volgens mij – in ieder geval in aanmerking komt voor een 1-aprilgrap.

Geslaagde 1-aprilgrappen

Ola

Unilever kondigde vorig jaar aan te gaan stoppen met het verkopen van de raket-ijsjes omdat de ‘raketjes’ alleen nog maar populair zouden zijn in Nederland. Deze grap van Unilever was al erg vroeg in het jaar aangekondigd waardoor vrijwel heel Nederland erin trapte. Ook dit jaar zie je weer dat veel bedrijven erg vroeg beginnen met het inzetten van hun 1-aprilgrappen. Als ze dit nieuws op 1 april aankondigen gelooft natuurlijk niemand het. Het voordeel voor ons is dat we langer de tijd hebben om de grappen te ontdekken.

McDonald’s bezorgservice

Één van de meest succesvolle 1-aprilgrappen van vorig jaar is die van Thuisbezorgd.nl. De bezorgdienst kondigde aan dat ook McDonalds zou starten met een bezorgservice: McDelivery. Veel mensen trapten erin en dus kunnen we zeggen dat het een meer dan geslaagde 1-aprilgrap was. We hadden het van te voren kunnen weten, want een bezorgservice van de McDonalds is natuurlijk te mooi om waar te zijn!

Mogelijke 1-aprilgrappen

HHB-GEURTV van Omroep MAX

Omroep Max kondigde deze week aan met geurtelevisie te komen: HHB-GEURTV.  De omroep zoekt testers die het nieuwe geurkastje thuis willen uitproberen tijdens het nieuwe ‘Heel Holland Bakt’-seizoen. Uit de inschrijven verloten ze 50 geurkastjes in bruikleen, die mensen moeten plaatsen in de buurt van hun televisie. In het kastje zouden een aantal ingrediënten zitten die worden geactiveerd bij verschillende geluidstonen die voorbij komen in de uitzending (en niet hoorbaar zijn voor de kijker). Dit ruikt natuurlijk sterk naar een 1-aprilgrap. Vooral omdat Omroep Max al niet bekend staat om zijn innovatieve vermogen. Ben je er nog niet zeker van? Meld je hier (http://heelhollandbakt.omroepmax.nl/over/geurtv/) aan. Wees er wel van bewust dat je waarschijnlijk slachtoffer wordt van een, niet zo geloofwaardige, 1-aprilgrap.

 

ANWB: ‘pechhulp voor je fiets’

De ANWB heeft dit jaar iets nieuws bedacht: 24/7 pechhulp voor mensen op de fiets. De wegenwacht komt als je fietspech hebt, met wat voor fiets dan ook. Op de website van de ANWB kun je hiervoor een fietspas aanvragen, waarmee ze (in mijn ogen) het hele verhaal geloofwaardig proberen te maken. Je kunt namelijk ook meteen afrekenen, alleen heb ik dat zelf niet geprobeerd.

 

Nieuw filiaal V&D

Als laatste hebben we nog een aankondiging voor een nieuwe winkel in een pand in Goirle. Toen ik langs het leegstaande pand liep zag ik het volgende A4-tje hangen:

Dit kan natuurlijk niets anders dan een 1-aprilgrap zijn. Helemaal omdat ze onderaan zelf al aankondigen dat er zaterdag om 12:00, op 1 april dus, meer nieuws wordt verwacht.

Laten we afsluiten met nog een aantal leuke voorbeelden van dit jaar en voorgaande jaren:

 

Bronnen:

Omroep Max,

De beste social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.