BlogMarkethings.net inspireertOverig

‘Breaking Through the clutter’ met Milner

Soms zie je een tv commercial die meteen je aandacht trekt. Opvallend, want tegenwoordig gebeurt dat niet meer vaak. Tot vorige maand mijn aandacht getrokken werd bij het horen van muziek van een commercial. Een balletdanseres kwam in beeld dansen op klassieke muziek die daarna opeens over ging naar een choreografie op dubstep (dance muziek). Ik was benieuwd welk merk er achter deze reclame zat omdat ik nog geen idee had. Wat bleek? Milner Pittige Kaas. Als dat nu niet onverwachts was. Iedereen weet dat het belangrijk is om op te vallen tussen die enorme hoeveelheid communicatie uitingen die iedereen dagelijks over zich heen krijgt. Sommige merken lukt het wel, en andere niet. Hoe werkt dat nu eigenlijk, breaking through the clutter?

Kaas. Iedereen kent het en iedereen heeft er een beeld bij. Wat is het eerste wat er bij je op komt als je aan kaas denkt? Een koe, melk, geel, muizen, Nederland? Waar denk je aan wanneer je aan een reclame denkt voor kaas? Proeven, genieten, platteland, een koe, broodbeleg, zonnig. Denk jij dan aan een balletdanseres? Nee. Denk jij aan stevige dance muziek? Waarschijnlijk ook niet. Geen verband, tot je de reclame ziet en het verband tussen ‘pittige dans’ en ‘pittige milner kaas’ wordt gelegd. Naar mijn idee perfect gedaan. Je trekt de aandacht met iets moderns en populairs en koppelt dit aan je merk, zonder dat er een associatie bestaat tussen die twee dingen. Hierdoor krijgt de commercial een verrassingseffect wat voor mij erg goed heeft gewerkt.

Onderscheiden van concurrentie

Wanneer er naar andere ‘kaas’ commercials wordt gekeken, zie je dat deze Milner Kaas campagne een echte uitblinker is. Zij wilden zich onderscheiden van de concurrent en dat is hen goed gelukt. Door niet in te spelen op het standaard gebruiksmoment, maar in te spelen op een gevoel krijgt de commercial een totaal andere lading. Daarnaast wordt de commercial in de reclame blokken van so you think you can dance geplaatst waardoor het plaatje compleet wordt gemaakt. Sterk staaltje marketing communicatie denk ik zo!

Hoe werkt breaking through the clutter

Om op te vallen tussen al die massas tv commercials en advertenties die de hele dag naar je toe worden geduwd moet je als merk of dienst wel met iets nieuws en aparts komen om de aandacht te trekken. Breaking through the clutter wordt gezien als het fenomeen om op te vallen tussen alle stimuli die een persoon dagelijks over zich heen krijgt. Om op te vallen moet je met originaliteit komen. Zorg dat je de aandacht trekt. Gebruik onverwachte elementen en uit het verleden blijkt dat zelfs een tintje negativiteit kan positief uitwerken. Zolang de consument maar even stil staat bij jouw campagne. Kleur kan hier bijvoorbeeld ook bij helpen. Wanneer je normale dingen een andere kleur dan gebruikelijk geeft, klopt dit niet in de ogen van de consument, waardoor zij hier iets meer aandacht aan zullen besteden. Als merk ben je juist op zoek naar die aandacht! In de afbeelding hieronder zie je hoe kleur wordt gebruikt om de consument te verrassen met iets ongewoons. Een duidelijke poging van ‘breaking to the clutter’ met een advertorial.

unexpected color ad. breaking through the clutter

Sommige merken zijn ijzersterk in het maken van originele advertenties en andere laten daar steekjes vallen. Naar mijn mening heeft Milner Kaas zich weten te onderscheiden van de concurrent. Wellicht dat niet iedereen op dezelfde manier door deze reclame wordt geraakt, maar dat zal ook aan persoonlijke interesse liggen. Daarom blijkt maar weer: het effect van een tv commercial zal verschillend zijn per persoon. Had jij dezelfde gedachte bij het zien van de tv commercial, of zijn er juist andere commercials die jouw aandacht toch echt hebben getrokken? Daar ben ik erg benieuwd naar!

 

The following two tabs change content below.

Nicol van den Boomen

Laatste berichten van Nicol van den Boomen (toon alles)

2 gedachten over “‘Breaking Through the clutter’ met Milner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.