BlogCommunicatie

Briljant: Ikea drijft de spot met Apple

“Once in a while, something comes along that changes the way we live, a device so simple and intuitive, using it feels almost familiar,” aldus Jörgen Ehammer, de ‘chief design guru’ in het twee minuten durende filmpje over de grensverleggende innovatie van Ikea: het BookBook. Met dit filmpje, gemaakt door reclamebureau BBH, drijft Ikea de spot met Apple. En wat is het goed gelukt!

Geen kabels, niet eens een stroomkabel is nodig om Ikea’s BookBook te gebruiken. Hoe is het mogelijk! De nieuwe Ikea catalogus wordt volledig opgeladen geleverd en de batterij gaat eeuwig mee. Ikea’s BookBook kan twee keer zo groot worden en bevat 328 high definition pagina’s (die áltijd scherp zijn). Het BookBook bevat tevens een speciale toegangscode die alleen met je eigen stem geactiveerd kan worden. En het allermooiste van deze baanbrekende innovatie: hij is gratis!

Samenwerking met reclamebureau BBH

Ikea Singapore en Ikea Malaysia hebben reclamebureau BBH – Bartle Bogle Hegarty –ingehuurd om een vindingrijk concept te ontwikkelen om mensen op een andere manier naar de Ikea catalogus te laten kijken, die (daadwerkelijk en niet virtueel) in hun brievenbus wordt gegooid. BBH creative director Tinur Strydom zei: “In a world where gadgets have largely replaced books, it’s hard for consumers to get excited about a printed catalogue. So, we launched it like anything but a book.” De BookBook campagne is vorige week gelanceerd en is ondertussen al ruim 9 miljoen keer bekeken op Youtube.

ikea_bookbook

Vergelijking met Apple’s productpresentaties

Het filmpje van Ikea bevat niet alleen het grijze V-hals shirtje, de eerlijke manier waarop de ‘deskundige’ praat over het design en de compleet witte achtergrond, als overeenkomst met Apple’s recente iPad Air presentatie. Ook de manier waarop de Ikea catalogus gefilmd is -elegant roterend in de lucht-, is bekend voor mensen die eerder Apple’s productpresentaties van de laatste nieuwe gadgets hebben gezien. De ‘chief design guru’ Jörgen Eghammer imiteert een variant op Apple’s senior vice president of design, Jony Ive, en oprichter Steve Jobs. De productpresentatie van de eerste iPhone, gegeven door Steve Jobs, ging van start met bijna dezelfde tekst als Ikea’s BookBook presentatie: “Every once in a while, a revolutionary product comes along, that changes everything.”

The YouTube ID of LFYNP40vfmE#t=181 is invalid.

De marketingafdeling van Apple mag zich achter de oren krabben met dit hilarische filmpje van Ikea. Als een ding zeker is, is dat Apple volgend jaar met een nieuw concept mag komen voor de productpresentaties, want Ikea is niet meer te overtreffen (of te vergeten)!

The following two tabs change content below.

Dionne

Laatste berichten van Dionne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.