BlogCommunicatie

Bushokvertising

Wachten… gemiddeld wacht een persoon 15.000 uur in z’n leven. Voor een afspraak, bij het opstarten van je computer, de tandarts, maar ook op de bus. Laat zo een bushokje nu een perfecte plek zijn om jouw merk te promoten. In Nederland zijn ze nog niet zo actief met het adverteren in een bushokje op een creatieve manier, maar in het buitenland barsten ze van de fantasie. Sneller kunnen ze het wachten helaas niet laten gaan, leuker echter wel!

 

sfd

Amnesty International wil met deze campagne huiselijk geweld onder de aandacht brengen. Door een camera in te bouwen weet men wanneer er iemand naar de advertentie kijkt. Zodra dit gebeurd, veranderd de advertentie naar een koppel dat naast elkaar staat alsof er niets aan de hand is. Hiermee wil Amnesty International duidelijk in beeld brengen dat het vaak dichter bij je gebeurd dan je denkt.

 

 

1

Een verwarmd bushokje. In de winter verlangen wij daar allemaal naar! Juist, het is mogelijk. Caribou Coffee creëerde dit bushokje in Minneapolis om zo hun nieuw ‘Hot ’n Wholesome’ ontbijt menu te promoten. Het verwarmingselement werkt echt, dus het is in de kou extra aantrekkelijk om erin te kruipen..

 

 

3

Coca Cola creëerde dit bijzonder bushokje, waarbij kledingstukken van wachtende mensen blijven kleven aan de advertentie. Hiermee promoten ze hun nieuwe ‘Grip’ fles, welke steviger in je hand ligt..

 

 

4

Tijdens het WK wordt er uiteraard door veel bedrijven ingehaakt op dit onderwerp. Zo ook door Guaraná. Zij veranderde een bushokje in een goal.

 

 

5

Altijd al eens in een Barbie huis willen zijn? Dit bushokje is omgetoverd tot een waar Barbiehok. Helemaal Roze en uiteraard een luxer bankje dan we gewend zijn. Voor de echte Barbieliefhebbers is dit een walhalla om te wachten.

 

 

7

Ray Ban is onder andere bekend van de zonnebrillen. Zij hebben een ‘Zonnebril’ in het dak van dit bushokje verwerkt, met als slogan erbij ‘Protect your eyes’. De bril is te zien als een schaduw op de grond.

 

Nog enkele voorbeelden die ik jullie niet achter wilde houden……  

 

8

Absolut Vodka.

 

9

Macbook Air.

10

De film ‘Thor’

11

‘Up in 3D’

En nu maar wachten tot Nederlandse bedrijven hier meer mee gaan doen.

The following two tabs change content below.

Kim van Loo

2 gedachten over “Bushokvertising

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.