BlogCarrière OriëntatieMarkethings.net inspireert

Business Cards: Be Creative!

De blog van vandaag gaat over een veel gebruikt voorwerp in de marketing; de Business Card. Of je nu in de Marketing zit of in de agri-foodbusiness, iedereen heeft er een. Zakenman, bestuurslid of commissievoorzitter. Omdat iedereen gebruikt maakt van deze persoonlijke visitekaartjes, is het belangrijk om jezelf te onderscheiden. Het uiteindelijke doel van de kaart is om een plek in te nemen in het geheugen van de consument. Voordat deze plek bemachtigd is, gaat de consument door verschillende stappen van het perceptuele proces; Exposure, Attention en Perception.  

Exposure

De mens wordt iedere dag blootgesteld aan enorm veel stimuli. Om in het geheugen van de klant te komen, moet je er als persoon/bedrijf allereerst voor zorgen dat mensen je kunnen zien. Dit betekent niet dat je daadwerkelijk ook gezien wordt! Dit komt door de capaciteit van onze hersenen, we hebben namelijk maar een beschikbare hoeveelheid aandacht voor stimuli. Om ervoor te zorgen dat je gezien kunt worden, is het belangrijk om op te vallen. Dit is dan ook de uitdaging voor de marketeers.

Deze scheidingsadvocaat slaagt daar prima in

Attention

Dat mensen je daadwerkelijk kunnen zien houdt niet direct in dat ze je zien! In deze stap van het proces gebruikt de consument zijn zintuigen om de stimulus te verwerken. Hierin is de mens zeer bedreven, doordat we denken in patronen. We zijn geneigd om een nieuw product te koppelen aan een bestaand product en zijn kenmerken. Dit doen we op basis van onze eigen cognitieve kennis. Dit kan tricky zijn voor marketeers, omdat de consument conclusies trekt die misschien helemaal niet zo bedoeld zijn. Daarnaast kan het ook erg bruikbaar zijn voor marketeers, omdat het zonder bekendheid, positieve kenmerken van bestaande producten over kan nemen.

Perception

In deze laatste stap proberen we stimuli waarin we geïnteresseerd zijn te begrijpen. We proberen hem te plaatsen in ons geheugen en dat is uiteindelijk ook het streven van de marketeers. Hierdoor herinneren consumenten het bedrijf en uw diensten. Deze interpretatie is (sterk) afhankelijk van de omgeving. In de afbeelding hieronder is de middelste (B/ 13) exact hetzelfde, maar door de omgeving geven we er een betekenis aan. We nemen waar wat we denken waar te nemen.

abc1212314

 

Marketeers moeten dus rekening houden met de omgeving waarin ze zich bevinden. Daarnaast moeten ze zich onderscheiden in de overweldigende wereld van de stimuli en beslag zien te leggen op de beperkte aandacht van de consument. Dit alles moet leiden tot creatieve visitekaartjes & sommigen blijken daar heel aardig in te slagen.

Tasty business card
Tasty business card

 

 

 

Geinteresseerd in nog meer business cards? Klik dan hier!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met de social media commissie van Asset

The following two tabs change content below.

Bart Hendriks

Laatste berichten van Bart Hendriks (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.