BlogInnovatieMarkethings.net inspireert

But first, let me take a selfie

selfieselfie

In 2013 werd het woord selfie nog verkozen als woord van het jaar, maar vandaag der dag is het concept ‘selfie’ misschien nog wel veel groter geworden. Hieronder het bewijs, een overzicht met statistieken van het afgelopen jaar. Wat hier niet in mee is genomen, is dat selfies wellicht in de toekomst kunnen worden gebruikt om creditcard betalingen te gaan betalen, klinkt ver weg? Dacht het niet, afgelopen half jaar hebben zon 750 ABN AMRO creditcardhouders zonder vervelende pincodes of wachtwoorden hun rekening kunnen betalen

Biometrisch betalen

Wat wordt er nou precies bedoelt met biometrisch betalen? Het houdt in, dat wanneer bedrijven dit toepassen, er kan worden betaald met een vingerafdruk of gezichtsherkenning. In het onderzoek kwam naar . Maar het resultaat leidde wel tot een positieve uitkomst. Negen op de tien deelnemers zou hun wachtwoorden wel willen omruilen voor biometrisch betalen.

Om fraude te voorkomen, moest men wel een video maken van het eigen gezicht en hierbij met de ogen knipperen. Een optie om er anders een foto voor te houden, zou snel zijn bedacht door fraudeurs.

Arjan Bol, directeur MasterCard Nederland, is positief over de ontwikkelingen maar kan nog concrete banken noemen die het biometrisch betalen overwegen.  (http://www.emerce.nl/nieuws/betalen-met-selfie-wordt-officieel) Wel is zijn doel, voor het einde van 2017 in grote delen van Europa het biometrisch betalen te hebben ingevoerd.

‘Smile to pay’

Het concept betalen met een selfie werd al eens eerder geïntroduceerd, voordat het in Nederland bij de ABN AMRO werd uitgetest. Het bedrijf ‘Albibaba’, van Jack Ma Monday kwam half 2015 met het concept ‘smile to pay’. Dankzij een app, aangemaakt met profielfoto, wordt je gezicht bij het maken van een gelijkwaardige foto een betaalmiddel voor Alipay (gelijkwaardig aan PayPal) om van alles te bestellen. Op dit moment heeft Alipay ongeveer 300 miljoen geregistreerde gebruiken, en vinden er 80 miljoen registraties per jaar plaats binnen China. Hieronder een video waarbij hij laat zien hoe het precies zou werken.

Is dit dan echt de toekomst?

Eerlijk gezegd, ik denk het wel. Consumenten zijn vooruitstrevender wat betreft innovaties en er wordt verwacht dat bedrijven hier in mee gaan. Naar mijn mening zullen er wel een bepaald aantal groepen moeite krijgen met het gebruik van deze innovatie, denk aan ouderen zonder telefoon met vingerafdrukherkenning of ‘selfie’ camera. Daarnaast zal er ook een bepaald deel van de consumenten deze technologie misschien niet helemaal vertrouwen en blijven vasthouden aan de oude en vertrouwde wachtwoorden.

Of ik het zelf zou gebruiken? Ik denk het wel. In mijn ogen is het is veel sneller, aangezien ik altijd mijn wachtwoorden vergeet van sites waar ik niet regelmatig terug keer. Om vervolgens weer een nieuw wachtwoord op te moeten vragen, deze weer instellen en terugkeren naar de site, dit duurt erg lang. En er is weinig kans dat iemand mijn vingerafdruk of bewegend beeld kan nabootsen. Kom maar op met deze innovatie Mastercard!

 

The following two tabs change content below.

Babette Tielemans

Laatste berichten van Babette Tielemans (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.