BlogMarkethings.net informeertOverig

Coachella Digitale Marketing

Coachella, één van ‘s werelds grootste, populairste kunst- en muziekfestivals, gehouden in Californië, USA. De afgelopen weken zag ik veel berichten voorbij komen op Social Media. Deze berichten komen van artiesten, bekende mensen of van bloggers. Ik werd helemaal excited. Het lijkt alsof het een hot topic is! Maar, wat maakt Coachella toch zo dominant op het internet? 

Coachella
The Coachella Atmosphere
  • Coachella gebruikt verschillende Social Media platformen. Coachella trekt jaarlijks zoveel mensen naar het festival dat ze een groot publiek kunnen benaderen. Coachella weet ook dat niet iedereen de voorkeur geeft aan Facebook of Instagram, door iedereen te kunnen bereiken, is Coachella actief op vele andere sociale platformen.
  • Photo-sharing diensten als Instagram worden steeds populairder. Dat is niets voor niets, want de gemeenschap van nu eist meer visualisatie. Foto’s genomen op Coachella zien er áltijd erg leuk uit! Celebs op het festival hebben altijd een leuke foto van zichzelf op het festival en de organisatie zelf maakt ook hele gave foto’s. Daarnaast is er een Coachella-app. Met deze app kan je een “Coachella style” post card te maken om deze vervolgens te delen op Social Media.
  • Cochella promoot #coachella actief. Dit heeft succes, want #coachella is één van de meest gebruikte termen op Social Media. Door deze hashtag, kan iedereen up-to-date blijven over de activiteiten op het festival.
  • Coachella is niet zomaar een event of een merk. Het is een gemeenschap. In de marketing is het creëren van een succesvolle gemeenschap belangrijk (past in de trend van CRM). Coachella is iets waar mensen zich mee kunnen identificeren, het is iets waar mensen trots op zijn, waar de mensen zich thuis voelen. Het is een gemeenschap waar iedereen bij wil horen.
  • Live stream. Wat is nog beter om het gevoel van Coachella over te brengen? Een eye-catching video natuurlijk! Je hoeft je niet buitengesloten te voelen als je niet op het festival bent, want jíj maakt deel uit van Coachella, alleen dan op de bank achter de laptop met een zak chips en een fles frisdrank kijkend naar een live stream uit Coachella.

Coachella lights chilling

Met andere woorden, Coachella is hot. Vele andere bedrijven zien dat ook en werken graag samen met Coachella, zoals de beauty-keten Sephora en H&M. Voor H&M is Coachella het eerste co-branded festival waarmee ze samenwerken. H&M heeft zelfs een hashtag collaboration! #HMLovesCoachella.

Ik wil zo graag naar Coachella. Niet alleen hebben ze elk jaar de vetste line-up (verschillende muziek genres), maar is de sfeer ook heel gaaf! Helaas is het nu te laat om naar het festival te gaan. Dit spektakel staat zeker nog op mijn bucket-list! Mocht jij willen gaan? Dit weekend is het weer Coachella-weekend, succes met het vinden van een kaartje. 

Coachella bucket list

The following two tabs change content below.

Whinney Chow

Laatste berichten van Whinney Chow (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.