BlogCommunicatieConsumentengedrag

Coca Cola’s friendly twist

Coca Cola’s friendly twist

We kennen het gevoel allemaal wel; het ongemakkelijke gevoel van een eerste schooldag. Coca Cola ontwierp een nieuw soort flesje om de ongemakkelijke stiltes te verhelpen. Dankzij dit nieuwe flesje, met de zogenaamde ‘friendly twist’ dop erop, probeert Coca Cola het ijs te breken tussen nieuwe eerstejaars.

Friendly Twist 2

Het ‘friendly twist’ flesje bevat een unieke dop. Een dop die alleen maar opengaat als hij met een andere dop ineensluit. Om dit nieuwe design aan de buitenwereld te laten zien, zocht Coca Cola naar mensen wanhopig opzoek naar een vriendelijk gesprekje: eerstejaars studenten op hun eerste schooldag. Het duurde even voordat de studenten op Colombian University, waar de campagne werd uitgevoerd, zich realiseerde dat het flesje niet open zou gaan zonder de andere, passende dop te vinden. Maar op deze manier werden de ongemakkelijke stiltes op de eerste schooldag verbroken en maakten studenten in slechts één handomdraai nieuwe vrienden. De campagne leverde een leuke filmpje op:

De nieuwe flesjes brachten een flinke boost in de verkoop met zich mee, aangezien twee flesjes gekocht moesten worden om ze open te maken. Het achterliggende idee van bedenker Leo Burnett is: to get strangers click immediately. Wat naar mijn idee op een erg leuke en originele manier gelukt is.

The friendship machine

Het is niet de eerste keer dat Coca Cola een campagne start met het thema vriendschap. In 2011 kwam Coca Cola met de ‘friendship’ machine. Een 3,5 meter hoge machine waar je twee cola’s krijgt voor de prijs van één, àls je de meters hoge machine omhoogklimt. De machine was ontworpen om Friendship Day in Latijns-Amerika op een hele speciale manier te vieren. De machine leverde tevens een flinke boost op in de verkoop van Coca Cola. Er werden per machine 800 flesjes in slechts negen uur verkocht (dit is 1075% meer dan de verkoop van een normale Coca Cola machine).

friendship-machine

Beide originele campagnes sluiten goed aan bij het idee van Coca Cola: share a coke.

The following two tabs change content below.

Dionne

Laatste berichten van Dionne (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.