Blog

Colgate verpakt ‘Tandenpoetsboodschap’ creatief!

De Amerikaanse multinational Colgate, onder andere bekend van producten zoals mondwater en tandpasta, wijst consumenten op het belang van mondverzorging middels een creatieve actie (Zie afbeelding hieronder). Het concept valt naar mijn idee zeker onder de noemer: “Guerrillamarketing”. Op de afbeelding is een kind te zien dat een ijsje eet. Nadat het ijsje geheel verorbert is, komt de boodschap van Colgate aan het licht, namelijk: “Don’t forget Colgate.” Het grappige is dat het stokje waarop het ijsje leunt de vorm van een tandenborstel heeft.

Laat jouw mening horen!

Wat vind jij van deze actie? Denk jij dat het kinderen (en volwassenen) stimuleert om meer gebruik te maken van de producten van Colgate? Is een dergelijke manier van promotie van Colgate niet gevaarlijk omdat je ook voor de concurrenten op het gebied van mondwater en tandpasta adverteert? Laat het weten bij de reacties of deel het blog middels onderstaande social media buttons.

Auteur: Ruben Teunissen

The following two tabs change content below.

3 gedachten over “Colgate verpakt ‘Tandenpoetsboodschap’ creatief!

  1. Hoezo wordt er voor de concurrent geadverteerd? Ik zie geen branding van hen op het stokje. Met dat punt ben ik het niet eens. Mensen zullen de actie niet snel linken met mondwater of of iets dergelijks, gezien de specifieke vorm van het stokje.

    Ik vind het een erg sterke guerrilla actie. Op deze manier laat je een moeilijke doelgroep (lees kinderen) op een leuke manier kennis maken met het product. Tevens worden ijsjes vaak geconsumeerd in een positieve setting, wat ten goede komt aan de associaties met Colgate.

  2. Inderdaad een positieve setting, alleen ik vind het zelf niet echt leuk als ik lekker een ijsje zit te eten om dan herinnerd te worden aan de negatieve aspecten daarvan. Uiteraard is het wel verstandig om voor kinderen die link te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.