Blog

Colors everywhere!

In Europa is er een grote trend gaande op het gebied van festivals, feesten en events. We kennen die standaard feestjes met de beste DJ’s natuurlijk wel, maar wat maakt zo’n feest nou in deze tijd nog speciaal? We hebben al de prachtig opgebouwde podia, thema’s en de beste DJ’s met de nieuwste beats. Dus als we dit dan al allemaal hebben, wat kunnen we dan nog toevoegen?

Nou het antwoord is simpel: Kleur! En veel kleur ook als we deze nieuwe trend mogen geloven.180360ColorRun1

Ieder jaar begroeten de mensen in India de lente op een wel heel bijzondere manier: “Holi“ is het feest der kleuren en een van de belangri jkste feestelijkheden van het land. Hierbij viert men niet alleen de overgang van de winter in de lente, maar volgens het hindoeïstische geloof ook de overwinning van het goede op het kwade – en dat enorm kleurrijk. Want de mensen werpen elkaar op die dag bontgekleurd poeder toe, het Gulal, en beschilderen elkaar ermee. De verschillen tussen kasten, religie of afkomst zijn dan niet meer zichtbaar; maatschappelijke grenzen tussen sociale lagen, jong en oud, rijk of arm, vallen weg. Op deze ene dag zijn alle mensen gelijk. Culturele rijkdom, vreugde, wederzijds respect en tolerantie maken het Holifeest elk jaar onvergetelijk.

In India bestaat het concept al jaren, maar nu is Europa toch echt aan de beurt. In Nederland gaat het dit jaar helemaal los met festivals, feesten en events waarbij kleur het hoofd ingrediënt zal zijn.

Holi-1Dit jaar wordt in Amsterdam de (binnen een uur) uitverkochte ‘Color Run’ georganiseerd waarbij deelnemers vijf kilometer afleggen en ondertussen volgegooid worden met poeder in diverse kleuren. In Utrecht en Amsterdam wordt dit jaar voor het eerst het ‘Holi Festival of Colours’ en het ‘Mumbai Color Festival’ georganiseerd. Hiernaast zijn er ook nog andere feesten waaronder Neon Splash waarbij de halve zaal ondergespoten wordt met kleuren verf om alle bezoekers een kleurrijke ervaring te bieden onder de slogan “LOVE THRU PAINT”. Het belooft een kleurrijke zomer te worden!

Marketing gerelateerd heeft Sony al gebruik gemaakt van dit concept in hun campagne voor de Xperia Z:

 

Tot slot geeft het idee achter dit festival merken als Canon en Nikon de ideale kans om de volwaardige eigenschappen van hun producten tentoon te stellen in een promotie actie met deze festivals, just saying 😉

The following two tabs change content below.

Een gedachte over “Colors everywhere!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.