BlogMarkethings.net inspireert

CommercialComments: Coca-Cola kerst 2016

image-2016-12-08

Consumenten inspireren om hun eigen kerstheld te bedanken. Dat is de insteek van de kerstcampagne van Coca-Cola dit jaar. De commercial toont verschillende soorten kersthelden die allemaal worden bedankt door een jongen met een flesje Coca-Cola. Als onderdeel van de campagne rijdt ook de welbekende kersttruck weer door het land. Volledig ingericht als kerstmanhuis, inclusief open haard en bed. In de truck kan je zelf via een foto- of videoboodschap je eigen kerstheld bedanken. Dat kan vanaf 8 december overigens ook online. Als je je bedankje verstuurt, maak je kans op een geheel verzorgde avond in de kersttruck, inclusief overnachting in een Van der Valk hotel.

And the credits go to?

Bureau: Sra Rushmore (Madrid)

Creatie: Andy Fogwillto

De doelstelling: Consumenten inspireren om hun eigen kerstheld te bedanken.

Wat zien we?

In de commercial gaat een jongen van een jaar of 12 die in een besneeuwd Amerikaans dorp woont mensen bedanken, namelijk zijn eigen kersthelden. Hij gaat op pad met een bolderkar vol flesjes Coca-Cola en deelt die uit aan:

* zijn overbuurman die bezig is met de buitenkerstverlichting;

* een andere buurvrouw uit de straat die druk is met het bereiden van een kerstdiner;

* een jong meisje dat in de winkel van het dorp zich in het zweet werkt bij het inpakken van cadeautjes.

Totdat hij nog maar één flesje over heeft. En dan is er natuurlijk nog maar één ultieme kerstheld te bedenken: de Kerstman!

Beoordeling

Je moet er een beetje van houden: de zoetigheid (pun intended) van de Coca-Cola kerstcampagnes die elk jaar weer aan het eind van het jaar verschijnen. Ook in deze spot van 1 minuut worden alle (Amerikaanse) clichés weer uit de kast gehaald. Een schattig jongetje die ook in een Merci-commercial had kunnen zitten, de sneeuw en kerstgezelligheid in een Amerikaans dorpje en de zoete kleuren en bijpassende muziek die het hele plaatje compleet maken. En ik moet zeggen: in het overbrengen van het ultieme kerstgevoel slaagt Coca-Cola met vlag en wimpel. Ook aan de details is gedacht. Zo heeft het jongetje bijvoorbeeld een rood jasje en rode schoentjes aan, waarmee je direct een verwijzing ziet naar de Kerstman. Of naar Coca-Cola natuurlijk…

Ik vroeg me wel af of een flesje Coca-Cola nu echt zo verfrissend is als je buiten in de sneeuw met kerstverlichting in de weer bent. Ook de bolderkar met ijsblokjes lijkt wat overdreven in een winters landschap. Tegelijkertijd ziet het er wel heel lekker en aantrekkelijk uit. Bovendien lijken de makers hier ook mee geworsteld te hebben, want in de volgende situaties zie je toch vooral mensen die flink aan het zweten zijn met de dingen die ze doen.

Het kerstgevoel (en het genot van het drinken van een flesje Coca-Cola) overbrengen, is met deze commercial zeer zeker gelukt. Maar word je als consument nu ook geïnspireerd om je eigen kersthelden te gaan bedanken? Ik had graag al wat meer van die kersttruck willen zien en hoe mensen daar hun eigen boodschappen voor anderen opnemen. Nu is de verwijzing naar het bedanken van je eigen kerstheld nog wat magertjes aan het eind. Alleen ‘Bedank jouw kerstheld via cocacola.nl’ refereert daar aan. Maar hoe het dan werkt en wat je kunt winnen wordt verder niet genoemd.

The following two tabs change content below.

Tom Siddals

Laatste berichten van Tom Siddals (toon alles)

2 gedachten over “CommercialComments: Coca-Cola kerst 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.