BlogMarkethings.net inspireertOverig

CommercialComments: Specsavers

image-2017-01-17 (1)

Deze week weer een nieuwe commercial comments. In deze rubriek geeft onze gast-blogger Tom Siddals zijn mening over recent verschenen commercials. Deze editie gaat over de reclame van Specsavers. Specsavers komt met de eerste echte Nederlandse commercial. We kennen allemaal de bekende tv-spotjes met de kreet “Was nou maar naar Specsavers gegaan”, maar tot nu toe waren dat altijd directe kopieën uit Engeland waar “should’ve” al sinds 2003 de hoofdcampagne van Specsavers is. Imagine People uit Utrecht bedacht de eerste echte Nederlandse variant in de vorm van een online commercial en werkte die met een beperkt budget uit.

And the credits go to?

Bureau: Imagine People

De doelstelling

Online testen of een specifiek Nederlandse commercial voor Specsavers beter zou aanslaan bij het publiek.

Wat zien we?

In een Utrechts café staat een wat bleke en magere jongen klaar om een dartpijltje richting het dartbord te gooien. Een boom van een kerel zit aan de bar en kijkt wat bozig de camera in terwijl op de achtergrond “het volkslied van Utrecht” te horen is. De jongen gooit de pijl en… deze belandt midden in de rug van de man aan de bar. Als hij zich omdraait zien we een embleem op het jasje van de man in de vorm van een dartbord en blijkt hij bij een motorbende te horen. De jongen schrikt en we zien de tekst: “Was nou maar naar Specsavers gegaan.”

Beoordeling

We kennen allemaal wel de fitnessinstructrice die bij de bejaardenbingo zich uitslooft op muziek of het meisje dat op het station de verkeerde man hartstochtelijk zoent. Het bekende thema van Specsavers is in deze commercial dan ook goed doorgevoerd. Er gebeurt iets onhandigs bij iemand omdat deze persoon geen bril heeft (van Specsavers). Het idee van het dartbord-embleem op de rug van de kleerkast vind ik hier dan ook zeker geslaagd. Er wordt een “oeps”-moment gecreëerd dat niet had plaatsgevonden als je een bril op had gehad. Toch is het einde van deze commercial net wat anders dan we gewend zijn. De jongen ziet aan het eind namelijk wat er fout is gegaan, terwijl er in het geval van de fitnessinstructrice geen enkel besef is dat er iets niet klopt. Hetzelfde geldt voor het meisje bij de trein. Maar is dat erg? Wat mij betreft niet, al zou je je kunnen afvragen hoe hij het juiste dartbord niet kan zien, maar wel direct ziet dat hij een motorman geraakt heeft.

Wordt de doelstelling met deze online commercial behaald? Hij staat nu een week online en op het moment dat ik de video op YouTube bekijk, staat de teller op 1181 weergaven. Op Facebook is hij inmiddels ruim 680.000 keer bekeken. Ik kan zelf niet beoordelen of dat voldoende is voor Specsavers, maar Sander ter Haar (Digital Marketing Manager van Specsavers) noemde de online commercial na anderhalve dag al een groot succes op basis van het aantal views, likes en shares.

The following two tabs change content below.

Tom Siddals

Laatste berichten van Tom Siddals (toon alles)

Een gedachte over “CommercialComments: Specsavers

  1. Ik vind de reclame van Specsavers prachtig. Als ik dat meisje op het station die oude man zie zoenen denk ik, ik heb dit nu al zoveel keer gezien, waarom geven ze dat meisje geen prachtige bril op en dat ze dan langs die oude man loopt en haar vriend kust. De tekst erachter kan dan zijn: zij is naar Specsaver geweest.
    M.v.gr. Kees Heijstek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.