BlogMarkethings.net informeertMarkethings.net inspireert

Concurrentie op de arbeidsmarkt: onderscheid jezelf met deze skills!

Steeds meer studenten vullen hun CV met extracurriculaire activiteiten. Om je te onderscheiden van andere studenten, kun je je verdiepen in het leren van, vaak vakspecifieke, vaardigheden. Dit is voor bedrijven erg interessant omdat het hen kosten bespaart voor trainingen en omdat je sneller mee kan draaien in het bedrijf. Daarnaast laat het ook zien dat je bereid bent in jezelf te investeren. Er zijn tal van mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Allerlei skills die niet elke student op z’n cv heeft staan. Maar nog belangrijker: je verrijkt je horizon en leert echt nieuwe dingen. En was dat nou niet precies datgene wat je ook wilde gaan doen bij die té gekke nieuwe baan die je graag wilt scoren? In deze blog laat ik je kennis maken met enkele websites waarmee je, meestal gratis, je skills kan verbeteren. Heel veel leesplezier en vooral veel plezier met het leren van nieuwe vaardigheden!

Datacamp

Voor de data-analyse van mijn masterthesis kreeg ik van m’n begeleider de opdracht om me het programma “R” eigen te maken. “R” is een programma voor statistische dataverwerking van big data. Datacamp is een Belgisch/Amerikaans bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de wereld van e-learning en daarbij zich heeft gefocust op “R” en Python. Python is een programmeertaal die, evenals “R”, gratis te downloaden is. Datacamp heeft allerlei verschillende cursussen waarbij instructievideo’s worden gecombineerd met interactieve opdrachten. De cursus “Introduction to R” is in zijn geheel gratis te volgen. Van alle andere cursussen kun je de eerste les gratis volgen. Wil je alle cursussen in z’n geheel volgen, dan betaal je 25 dollar per maand.

Google Certificaat voor Online Marketing

In deze digitale werkplaats heb jij de keuze uit maar liefst 23 onderwerpen die allemaal gebaseerd zijn op online marketing. Van Google Adwords, Google Analytics en adverteren via e-mail: het komt allemaal aan bod. Elk onderwerp bestaat uit meerdere lessen. Elke les bevat een instructievideo en een korte opdracht waarbij je de stof uit de video toepast in de praktijk. Aan het eind van de onderwerpen rest er nog één laatste test. Als je die voltooid, ontvang je jouw persoonlijke Google-certificaat voor online marketing. Helemaal gratis. En je kan het certificaat gemakkelijk toevoegen aan je LinkedIn-profiel.

Codecademy

Programmeren. De vaardigheid waaraan in deze wereld vol big data bijna elk bedrijf behoefte heeft. Programmeren is het schrijven van codetaal met instructies voor de computer. Op Codecademy kun je het leren. Dit bedrijf, gestationeerd in New York, wil je graag alles bijbrengen over programmeren. Van SQL tot Python en van HTML tot Javascript. Alle onderwerpen bestaan uit kleine projecten en bijbehorende quizzen. Je kan zelfs leren je eigen website te bouwen!

Learnit

Learnit is een Nederlands bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het geven van maatwerktrainingen door het hele land. Veel van deze trainingen bieden ze ook in een online variant aan. De trainingen zijn gratis, maar bevatten vaak alleen de basiskennis van een bepaalde vaardigheid. De cursussen bestaan uit Pdf-bestanden waarin Learnit je de basiskennis uitlegt van bepaalde vaardigheden. Het enige wat je moet doen is je naam en e-mailadres achterlaten. De onderwerpen lopen uiteen van harde skills als Photoshop en WordPress tot soft skills als leidinggeven en assertiviteit.

Coursera

We eindigen met een platform waarbij je niet zozeer nieuwe skills aanleert, maar je wel je kennis kan vergroten. Heb jij altijd al lessen willen volgen aan Stanford of Yale University? Coursera biedt verschillende cursussen aan van onder andere deze universiteiten. De cursussen bestaan normaal meestal uit video’s en online quizzen, gemaakt door een docent van de universiteit. Er zijn verschillende vakgebieden waar je cursussen in kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan de cursus “Big Data” of de cursus “Data Science”. In tegenstelling tot het collegegeld van de universiteiten liggen de kosten voor deze cursussen een stuk lager. Om precies te zijn zo’n 60.000 euro lager. Ze zijn namelijk gratis!

Hopelijk ben je enthousiast geworden van deze blog en kun je niet wachten om online je vaardigheden te vergroten! Ben jij nou in het bezit van een specifieke skill en wil je die graag delen? Leer dan op Soofos hoe je een eigen cursus maakt! Veel plezier!

The following two tabs change content below.
blank

Jorrit Gommans

Jorrit is Database Marketeer bij bol.com. Daarnaast is hij actief als bestuurslid van de Vereniging van Tilburgse Economen, de alumnivereniging gelieerd aan Tilburg School of Economics and Management. Ook is hij lid van de Raad van Advies van Asset en blogt hij in zijn vrije tijd voor Markethings.net.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.